Ексклюзиви
середа, 22 жовтня 2014 18:18

Конфлікт в Україні ще може "підірвати" Європу - Штайнмаєр

Конфлікт в Україні ще може "підірвати" Європу - Штайнмаєр
Фото: DW

Конфлікт в Україні як і раніше містить в собі достатньо "вибухового потенціалу" і загрожує миру в Європі.

Так вважає міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр, пише DW.

"Ми повинні так вплинути на ситуацію, щоб зберегти єдність України", - заявив у Берліні глава МЗС ФРН в середу, 22 жовтня, де він спільно зі своїм американським колегою Джоном Керрі відвідав меморіал "Берлінська стіна" на честь 25-річчя з дня її падіння.

Штайнмаєр підкреслив, що необхідно, нарешті, забезпечити контроль на україно-російському кордоні, а з буферної зони між двома країнами повинні бути відведені війська. Керрі, в свою чергу, зажадав припинення "російської агресії" в Україні, цитує агентство AFP. США не шукають конфліктів з Росією, заявив держсекретар США. За його словами, участь Росії необхідно для того, щоб спільно вирішувати світові кризи. Керрі підкреслив, що всі сторони повинні докласти зусиль для повної реалізації мінських домовленостей і висловив надію на те, що Україна одного разу зможе стати "мостом" між Заходом і Росією.

Джон Керрі також відзначив провідну роль Берліна у вирішенні міжнародних криз. Це, за словами держсекретаря США, особливо належить до вкладу канцлера ФРН Ангели Меркель (Angela Merkel) і міністра закордонних справ Німеччини Франка-Вальтера Штайнмайера у врегулювання української кризи. Вашингтон і Берлін пов'язують особливі дружні стосунки, і США вдячні за це тісне партнерство, продовжив він. Глава МЗС ФРН в свою чергу зазначив, що без підтримки США не було б можливим об'єднання Німеччини і Європи.

Зараз ви читаєте новину «Конфлікт в Україні ще може "підірвати" Європу - Штайнмаєр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути