середа, 20 серпня 2014 13:41

Командири - нормальні, але вони звикли до паперової роботи і в бою їм важко - поранений
4

Фото: Леся Межва

У Львівському медичному госпіталі зараз на лікуванні перебуває 82 поранених із зони АТО, 8 із них - у реанімації. Ще 180 зараз лікуються у госпіталях західного регіону. Із львівського госпіталю лише за минулий тиждень виписано 346 осіб.

За даними медиків, медичний заклад повністю забезпечується усім необхідним, в тому числі за рахунок волонтерів та благодійних організацій.

"Волонтери зустірчають кожного пораненого на КПП і вручають навіть набір для особистої гігієни, далі - забезпечують фруктами та вітамінами. Психіатричну допомогу надають, крім наших неврологів і психіатрів, психотерапевти і психологи із Львівської асоціації психологів та Київської асоціації психологів, - розповів полковник медичної служби Іван Богдан. - Єдине, чого б нам хотілося, - оновити операційний блок. Маємо там усе необхідне, але це обладнання вже застаріле і потребує оновлення. На обладнання і ремонт вентиляційного блоку потрібно 13,5 мільйони гривень. Кошти нам надходять через рахунки, які виставив гарнізонний храм Петра і Павла".

Gazeta.ua вдалося поспілкуватися із хворими. 21-річний Олександр Власенко має осколкове поранення у скроню. Він - доброволець, воював у 3 батальйоні 51 бригади, Волинська область. У цивільному житті працював інженером-електриком у Львові.

"Звикається до усього. Тому ніяких депресій, неадекватних реакцій у мене не було. Я був командиром конвою. Коли мене поранили, не мав на собі бронежилета і каски. Це мене врятувало. Бо пішла кров і я втрачав сили, із бронежилетом би не встав. А так ще зміг добігти до медичної частини. До Львова доправили літаком, - розповідає хлопець. - Командири нормальні, їх не можна звинувачувати ні в чому. Але за час служби вони звикли до паперової роботи".

35-річний Сергій працював юристом у львівському банку, мобілізований у травні. Від розриву снаряду втратив слух на одне вухо. Воює у 24 бригаді, м. Яворів.

"11 липня нас обстріляли, ми мали багато втрат. Були зневірені. А 13-го мені повідомили, що у мене народився син Микита. (Коли мене мобілізували, дружина була вагітна). Це була єдина хороша новина, яка підняла настрій і дух усім нашим хлопцям. Зі сином я познайомився, коли мене привезли на лікування. Воював я у піхоті. За час підготовки на Яворівському полігон у травні мене навчили тримати автомат і кидати гранати. Хоч таких як я і не відправляли в атаки, але, звичайно, цих знань дуже мало. За такий короткий термін мобілізованих неможливо добре підготувати до воєнних дій."

Зараз ви читаєте новину «Командири - нормальні, але вони звикли до паперової роботи і в бою їм важко - поранений». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути