Ексклюзиви
четвер, 11 лютого 2016 14:46

Командир з пляшкою пива їздив по Щастю і дивився, де в сепаратистів вогневі точки - Руслан Корнутич

Командир з пляшкою пива їздив по Щастю і дивився, де в сепаратистів вогневі точки -  Руслан  Корнутич
Gazeta.ua

Сапер "Айдару" Руслан Корнутич розповів, як батальйон визволяв місто Щастя у червні 2014 року.

"Місто Щастя брали 50 "айдарівців". Операція готувалася дуже довго. Один з нас переодягався в "гражданку", брав пляшку пива, їхав у місто. Там казав, що він місцевий. У Щасті в нього була своя людина, яка возила його. Він дивився, де в сепаратистів стоять блокпости, вогневі точки. Ризикував, що його можуть зловити. Завдяки його позначкам на картах жоден цивільний не постраждав. Після "Айдару" в місто зайшла 80-та бригада. До взяття Щастя Порошенко називав нас зрадниками, потім ми стали героями", - каже Руслан Корнутич.

Боєць погоджується з тим, що в "Айдарі" інколи траплялися випадки мародерства.
"У добровольчі батальйони йшли різні люди. За кожного ручатися неможливо. За мародерство карали в батальйоні, деяких порушників передавали до Військової прокуратури. А бувало таке, що під час бою не мали чим вивезти поранених. Зупиняли машину на дорозі. Потім машину повертали власникам. Але на нас все-одно катали заяви, що ми під дулом автомату забирали авто.

Були в батальйоні і такі, що після першого бою тихенько підходили до командира і просилися додому. А приїжджали такими героями, казали: "Дайте мені автомат, я в "Контр Страйк" всі етапи пройшов". Не кожен може воювати і вбивати. Командир тихенько віддавав документи і відпускав. Ще й гроші на дорогу міг дати", - згадує доброволець.

Руслан Корнутич, який до війни працював учителем у школі, після шести поранень і чотирьох контузій отримав звання Народного героя України.

Нагадаємо, батальйон "Айдар" взяв Щастя за одну ніч на 14 червня. Брали 50 чоловік при підтримці одного авіаудару, спочатку батальйон "Айдар" взяв блокпост на мосту в Щасті і зайняв висоту, яку тримали сепаратисти. Бої почалися о першій ночі і до сьомої ранку місто було повністю звільнене.

Зараз ви читаєте новину «Командир з пляшкою пива їздив по Щастю і дивився, де в сепаратистів вогневі точки - Руслан Корнутич». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути