середа, 06 лютого 2013 13:07

Київський школяр став переможцем міжнародного конкурсу Google

Київський школяр став переможцем міжнародного конкурсу Google
Переможці відправляться на чотири дні в США в основну штаб-квартиру Google Фото: overclockers.ru

Одним з 20 переможців конкурсу "Google Code-in 2012" став 13-річний київський школяр Ілля Ковалевський. Google Code-in - це змагання з розробки програмного забезпечення з відкритим кодом для школярів зі всієї планети.

Як повідомили Корреспондент.biz в компанії, конкурс проходив з 26 листопада 2012 по 14 січня 2013 року, за цей час у змаганні взяли участь 334 школяра з 36 країн, які в цілому виконали 1925 завдань.

Варто відзначити, що для більшості учнів це стало першим знайомством з розробкою ПЗ з відкритим кодом. В рамках Google Code-in вони отримали можливість попрацювати з ключовими фахівцями Open Source організацій, які надавали їм найрізноманітніші завдання для виконання.

В результаті, кожна з 10 організацій-кураторів, які займаються розробкою ПЗ з відкритим кодом, вибрала двох учасників, які стали переможцями від цих організацій на основі виконаних протягом семи тижнів конкурсу завдань.

В кінці квітня переможці вирушать на чотири дні в США в основну штаб-квартиру Google в Маунтін-В'ю, Каліфорнія, разом зі своїми батьками. Під час цієї подорожі школярі побувають на церемонії нагородження, зустрінуться з інженерами Google, а також проведуть цілий день в Сан-Франциско.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Google+ у 2012 році обігнав Twitter за кількістю активних користувачів

У компанії відзначають, що ці 20 підлітків, які ще не є студентами вузів, в цілому виконали 576 переконливих завдань - від оцінки функції розпізнавання обличчя в програмі ліквідації наслідків катастроф до створення відеороликів, які вчать інших принципам роботи ПЗ.

Раніше повідомлялося, що інтернет-гігант Google призначив призовий фонд у розмірі $ 3,14 млн за знайдені вразливості в операційній системі Chrome OS.

Зараз ви читаєте новину «Київський школяр став переможцем міжнародного конкурсу Google». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути