четвер, 16 травня 2013 10:16

Київський центр серця віддадуть у розпорядження МОЗ

Київський центр серця віддадуть у розпорядження МОЗ
Фото: heart.kiev.ua

На базі Київського міського центру серця, передача якого з комунальної власності у державну має відбутися у II півріччі 2013 року, створять державну наукову установу "Інститут серця Міністерства охорони здоров'я". Про це йдеться в розпорядженні Кабінету міністрів України від 13 травня № 292-р, оприлюдненому на Урядовому порталі, пише УНІАН.

Цим документом Кабмін погодився з пропозицією Міністерства охорони здоров'я та Київської міської ради щодо передачі цілісного майнового комплексу Київської міської клінічної лікарні "Київський міський центр серця", що розташований на земельній ділянці загальною площею 3,0447 гектара, в державну власність із віднесенням до сфери управління МОЗ. Міністерству охорони здоров'я разом з Міністерством фінансів доручено передбачити під час підготовки пропозицій щодо внесення змін до Закону "Про Державний бюджет України на 2013 рік" та складання проектів державного бюджету України на наступні роки кошти, необхідні для фінансування зазначеного закладу.

Як повідомлялось раніше, Київрада 25 грудня 2012 року дала згоду на передачу цілісного майнового комплексу Київської міської клінічної лікарні "Київський міський центр серця" у державну власність. За відповідне рішення проголосували 65 із 83 зареєстрованих в залі депутатів. Депутати Київради у минулому році тричі розглядали цей проект рішення, але перші два рази відмовлялись передавати міський центр серця з комунальної у державну власність.

Обговорення питання 25 грудня за участю директора Центру серця Бориса Тодурова тривало близько години. Виступаючи перед депутатами, він зазначив, що центр не має необхідного фінансування вже понад 5 років, обладнання зношене і його необхідно замінити. За словами Тодурова, у 2012 році хірурги у Центрі серця провели близько трьох тисяч операцій мешканцям з різних регіонів України. Торік з міського бюджету Центру було виділено кошти на проведення 200 безкоштовних операцій для киян, переважно операції були зроблені дітям з пороком серця.

Зараз ви читаєте новину «Київський центр серця віддадуть у розпорядження МОЗ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути