Ексклюзиви
четвер, 30 липня 2015 12:54

Кемерон закликає шукати інших варіантів для розслідування катастрофи МН17

Кемерон закликає шукати інших варіантів для розслідування катастрофи МН17
Фото: АР

Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон закликав розглянути альтернативні варіанти створення трибуналу з покарання винних в авіакатастрофі рейсу МН17 над Донбасом.

Британський лідер висловив обурення рішенням Росії вдатися до свого права вето, щоб заблокувати ухвалення в Раді Безпеки ООН рішення створити міжнародний трибунал з цього питання, передає ВВС.

Він додав, що прикладом альтернативного шляху правосуддя може бути міжнародне розслідування катастрофи над Локербі в 1988 році.

"Правосуддя має восторжествувати. Не забуваймо: на цьому рейсі загинули британці. Сотні інших людей загинули на цьому рейсі. Ми не можемо дозволити жодній країні стати на шляху правосуддя і пошуку правди. Якщо ми не можемо заснувати трибунал через ООН, то ми повинні розглянути альтернативні шляхи", - сказав Девід Кемерон.

В межах своєї поїздки країнами Південно-Східної Азії британський прем'єр прибув до Малайзії.

Девід Кемерон сказав, що російське вето його обурює і що цьому немає виправдання.

Напередодні прибуття британського прем'єра до Малайзії Рада Безпеки ООН проголосувала за представлений Малайзією проект резолюції про створення міжнародного трибуналу з розслідування катастрофи рейсу MH17 на сході України. Однак Росія, яка є одним із п'яти постійних членів Ради Безпеки, заблокувала прийняття документа, скориставшись своїм правом вето.

 

Зараз ви читаєте новину «Кемерон закликає шукати інших варіантів для розслідування катастрофи МН17». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути