пʼятниця, 19 грудня 2014 14:53

Іванющенко фінансує ЛНР через "7 кілометр"

Юридичний супровід надає консул Німеччини в Одесі Кіфак.

Найбільший промтоварний ринок України "7 кілометр" і почесний консул Німеччини в Одеській області Олександр Кіфак опинилися в центрі дипломатичного скандалу. Мова йде про виведення "7 кілометром" 23,5 млн. грн. активів в так звану Луганську народну республіку

Відповідні документи були передані журналістам правоохоронцями.

 
Так, згідно з договором між директором "7 кілометра" Василем Мозгальскім і Луганською вуглезбагачувальною компанією, ринок "7 кілометр" перевів на рахунки компанії в ЛНР 23,5 млн. грн.
 
Скандал підігріває той факт, що юридичний супровід діяльності ринку забезпечує одеська юридична компанія АНК, що належить почесному консулу Німеччини в Одеській області Олександру Кіфаку.

Виведення даних коштів джерела в правоохоронних органах пов'язують з фінансуванням формувань ЛНР і ДНР одіозним екс-депутатом від ПР Юрієм Іванющенко, фірмам якого належить ринок "7 кілометр". А один із засновників ринку від особи Єнакіївського, Борис Мельничук, неодноразово звинувачувався в ЗМІ у фінансуванні конфлікту на Сході країни.

За словами джерела в правоохоронних органах, справі про фінансування терористів був даний хід після появи інформації про відсутність кримінальних справ відносно представників "сім'ї" Януковича і як наслідок можливе зняття санкцій, накладених ЄС на зазначених осіб.

Правоохоронці займаються даним питанням.
Зараз ви читаєте новину «Іванющенко фінансує ЛНР через "7 кілометр"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути