понеділок, 22 вересня 2014 13:09

Українські історики спростували 50 міфів російської пропаганди проти України

Українські історики спростували 50 міфів російської пропаганди проти України
Кирило Галушко. Фото: www.day.kiev.ua

Історики спростували 50 найпоширеніших міфів російської пропаганди проти України, створивши спеціальний сайт під назвою "ЛІКБЕЗ"

Про це повідомив координатор проекту Кирило Галушко під час презентації у Львові.

За його словами, більшість міфів російської пропаганди крутяться кругом таких основних тем: що Крим і "Новоросія" — ісконно російські території; що Україна — це штучне утворення, яке не має історії до 1991 року; що територія України — це подарунки або царів, або більшовицьких вождів; що українці — народ-зрадник, який під час Другої світової війни був нацистськими колаборантами, і не вніс жодного внеску у перемогу над Гітлером.

"Звичайно, ми не можемо зупинити вал путінської пропаганди, це несумісні ресурси і масштаби. Ми не достукаємося до кожного українця, якого зазомбувало російське телебачення. Наш ресурс — для тих людей, які шукають надійне джерело, щоб мати можливість, спираючись на компетентну історичну інформацію, сформувати свою позицію і мати можливість її обґрунтувати", — розповідає  Галушко.

На сайті "ЛІКБЕЗ" можна знайти прості роз'яснення щодо найпоширеніших перекручень української історії. А для тих, хто хоче дізнатися більше — дано посилання на джерела.
Над проектом працює близько 20 істориків з Інституту історії України НАНУ, Українського інституту національної пам'яті, Київського національного університету ім. Т. Шевченка, Наукового гуманітарного товариства, Інституту української археографії, Всесвітньої асоціації україністів.

Зараз ви читаєте новину «Українські історики спростували 50 міфів російської пропаганди проти України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути