четвер, 18 вересня 2014 17:30

Художника, відомого серією вуличних карикатур про ДНР, звільнили з полону

Художника, відомого серією вуличних карикатур про ДНР, звільнили з полону
Фото: facebook.com

Сергій Захаров відомий також, як Арт группа myrzilka вже на свободі. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook учасник арт-групи Сергій Мазуркевич.

"Приятно когда новости хорошие Донецкий художник Сергей Захаров известный также, как Арт группа myrzilka уже на свободе. Подробности позже" -йдеться в дописі.

Раніше донецького художника з арт-групи "Мурзилки" Сергія Захарова, якого озброєні терористи викрали 5 серпня, відпустили з полону 17 серпня наступного дня знову затримали.

Нагадаємо, що арт-група "Мурзилки" займається стріт-артом. Їх акції стали надзвичайно популярними останнім часом завдяки ряду інсталяцій на вулицях Донецька.

Перша акція відбулася 11 липня, коли художники розмістили вирізану з фанери фігуру у формі ДНР, яка нагадувала персонажа фільму "Собаче серце". Згодом біля Палацу одружень з'явилася фігура терориста Моторолли в образі чорта з дружиною.

Третя робота зображала Ігоря Стрєлкова з поставленим до скроні пістолетом і супроводжувалася підписом "Просто зроби це!".

Група фотографувала роботи, публікувала на своїй сторінці у Facebook. До недавнього часу імена членів групи не повідомлялися.

Художників часто порівнювали із британським майстром стріт-арту Бенксі. Проте користувачі соцмереж не раз відзначали, що "Мурзилка" ризикує набагато більше.

Зараз ви читаєте новину «Художника, відомого серією вуличних карикатур про ДНР, звільнили з полону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути