середа, 02 березня 2016 03:51

Хорватія захищатиме свої кордони від біженців за допомогою армії

Хорватія захищатиме свої кордони від біженців за допомогою армії
Фото: REUTERS

Хорватія буде захищати свої кордони в разі необхідності за допомогою армії та поліції. Про це заявив прем'єр-міністр Хорватії Тихомир Орешковіч, передає BBC Україна.

Після переговорів з канцлером Німеччини Ангелою Меркель Орешковіч обіцяв виробити рішення міграційної кризи в Європі. Сама Меркель після переговорів заявила, що європейським країнам потрібно реалізувати план з розміщення біженців, які прибувають до Греції. Вона висловила жаль, що ЄС не почав раніше вживати заходів щодо захисту кордону.

Нагадаємо, у понеділок мігранти, які зібралися на кордоні Греції і Македонії, прорвали загородження за допомогою саморобного тарана. Поліція застосувала сльозогінний газ. В цей же день поліція почала зносити табір біженців у французькому порту Кале.

Мігранти, які прямують до країн Центральної Європи, спочатку потрапляють в Грецію, а звідти в балканські країни. Словенія, Македонія, Хорватія та інші країни домовилися про те, що будуть пускати через свої кордони не більше 580 осіб на день. В результаті на кордонах з Грецією почали накопичуватися мігранти. На кордоні Греції і Македонії можливості потрапити в інші країни Європи чекають вже кілька тисяч осіб.

Зараз ви читаєте новину «Хорватія захищатиме свої кордони від біженців за допомогою армії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути