понеділок, 09 грудня 2013 14:32

Хлопець із синдромом Дауна написав лист до Януковича з проханням вийти на Майдан

20-річний Іван Бурківський із Білої Церкви із синдромом Дауна написав лист-звернення до Президента України. У листі Іван просить Віктора Януковича вийти до людей на Майдан і підписати відповідні документи до вступу у ЄС. Така позиція Вані — це прагнення його і його сім'ї жити в європейській державі, каже мама Тетяна.

Як розповіла мати Івана, події 30 листопада 2013 року або суботи, яка увійшла в історію як "кривава", дуже вразили і одночасно обурили її сина.

 

"Як громадянин України, він не може бути байдужим до того, що відбувається в державі. І тому вже в неділю 1 грудня був на Майдані. Ввечері того ж дня Іван розповів мені та своїм молодшим братам про побачене і почуте: був стомлений, але щасливий. Говорив, що вся Україна вірить і надіється. Серйозне враження справило на сина і те, що лідер партії "Удар" Віталій Кличко був з народом. На сьогодні Іван має мрію: стати членом партії "Удар" і першим кроком до цього, на його думку, стало написання листа-звернення до президента України", — розповідає вона.

"Хлопець має цілеспрямований характер і дуже цінує життя у всіх його проявах: подорожує, працює, вивчає англійську мову, займається спортом, - каже мама, - Вже 3 роки ходить на секцію з боксу. Звичайно ж, кумирами його є брати Віталій та Володимир Клички. Жодне інтерв'ю по телебаченню чи в журналі не пропускає. А 4 роки тому він дізнався, що в селі Вільшана Черкаської області є невеличкий музей історії роду Кличків. Звичайно ж, Ваня побував там, і навіть приміряв особисті речі відомих боксерів. Він, як патріот України, хоче у всьому бути схожим на Віталія та Володимира".

 

За офіційною статистикою, в Україні щороку народжується понад 440 дітей із синдромом Дауна. Імовірність народження такої дитини не залежить від здоров'я або способу життя його батьків. Ці малюки можуть стати повноцінними членами суспільства, якщо їм нададуть психолого-педагогічну і медичну підтримку. У світі давно існує добре розроблена модель супроводу таких дітей та їхніх сімей. В Україні така системна модель підтримки та професійної допомоги людям із синдромом Дауна та їх сім'ям поки відсутня. Через це від дітей відмовляються у пологових будинках, а медики і педагоги керуються лише застарілими  методиками їх виховання.

Зараз ви читаєте новину «Хлопець із синдромом Дауна написав лист до Януковича з проханням вийти на Майдан ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути