Ексклюзиви
понеділок, 10 жовтня 2016 06:14

"Хитрожопство не пройде!", "Свободу Сущенку!", "Ні, законам Януковича" - найгостріші акції тижня

Gazeta.ua пропонує найголовніші акції з тих, що відбулися за тиждень в країні, з 3 по 9 жовтня.

3 жовтня, Київ

Активісти антикорупційних громадських організацій протестували проти включення до порядку денного законопроектів, "які нищать антикорупційну реформу в Україні". Зокрема, законопроект голови фракції "БПП" Ігоря Гриніва, за їхніми словами, вбиває ідею електронного декларування. Активісти символічно зварили уху, і розлили її в склянки для всіх політсил у Верховній Раді. Пізніше Ігор Гринів відкликав проект закону.

 
 
 

6 жовтня, Київ

Під стінами Міністерства внутрішніх справ зібралося декілька десятків активістів з вимогою відставки вищого керівництва правоохоронної системи. Представники націоналістичних організацій закликали не надавати поліції так званої "презумпції правоти", пояснюючи це тим, що будується "поліцейська держава". Підходи до міністерства оточили правоохоронці. Активісти намагалися поспілкуватися із вищим керівництвом МВС. Втім, безрезультатно.

6 жовтня, Київ

Біля офісу представництва міжнародної організації Amnesty international в Києві активісти організували акцію протесту "Вимагаємо звіт по катівнях в ОРДЛО". Вони обвинувачували Amnesty international у необ'єктивному засудженні правоохоронних структур України в застосуванні катувань у так званих "таємних тюрмах".

6 жовтня, Київ

Кілька десятків журналістів пікетували посольство Росії в Києві. Вони вимагали звільнити кореспондента "Укрінформ" Романа Сущенка, якого 30 вересня затримали російські силовики у зв'язку із підозрою у шпигунстві.

6 жовтня, Київ

Біля Верховної ради України провели акцію, присвячену розгляду законопроекту № 4370-1 про внесення змін до закону України "Про державну службу". Активісти вважають, що законопроект підриває процес реформування державної служби в Україні. Документ, по суті, скасовує реформу державної служби у частині добору кандидатур на посади голів міських державних адміністрацій. Під час акції відбувся перформанс. Таким чином активісти показали, як депутати заради політичних інтересів готові топтати положення Конституції.

 
10 жовтня, Харків
Активісти Фундації регіональних ініціатив та інші громадські організації протестували проти законопроекту №3587 про "гарантії свободи мирних зібрань". На площі Свободи у Харкові зібралися близько 30 активістів. Зокрема, люди виступили проти запровадження подачі повідомлення про мирне зібрання не пізніше як за 48 годин до його початку.
Зараз ви читаєте новину «"Хитрожопство не пройде!", "Свободу Сущенку!", "Ні, законам Януковича" - найгостріші акції тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути