Ексклюзиви
середа, 01 жовтня 2014 16:55

Гурт "Фолькнери" розкаже про Майдан у 14 країнах
5

1 жовтня учасники київського гурту "Фолькнери" Ярина Квітка та Володимир Муляр вирушили зі столичного Майдану Незалежності у велоподорож до Австралії. У ній планують провести рік. Відвідають 14 країн та подолають 25 тис кілометрів. Це шоста мандрівка проекту музикантів "Двоколісні хроніки". Першою країною за кордоном стане Молдова.
"Найбільше складнощів виникло з візами. До посла Індії довелося ходити чотири рази. Сказав: "Так завчасно не можу відкрити візу, робіть в Ірані чи Пакистані", - розповідає Ярина. - Із собою веземо сучасну історію України. Люди, які переживають за нашу країну, голодні на інформацію з перших вуст. Тому взяли багато фільмів про Майдан, будемо влаштовувати культурні вечори, виступати перед тамтешньою публікою. Дуже хочеться повернутися у мирну країну".
Найбільше місця у багажі "Фолькнерів" займають народні музичні інструменти. З ними виступатимуть на вулицях. Також везуть небагато їжі на перший час, яку готуватимуть на вогні. Ночуватимуть мандрівники у наметі.
Як і в попередніх подорожах, Ярина та Володимир збиратимуть музичний фольклор різних народів. Для цього забиратимуться у найбільш глухі куточки країн. З відзнятого в дорозі відео змонтують по поверненні фільм.

Зараз ви читаєте новину «Гурт "Фолькнери" розкаже про Майдан у 14 країнах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути