середа, 06 липня 2016 17:47

Грузинські екскурсійні автобуси "заговорили" українською

Грузинські екскурсійні автобуси "заговорили" українською
Guide-UA

Екскурсійні автобуси у Тбілісі відтепер з українською мовою. Проект реалізувала волонтерська група "Guide-UA". До цього - запустила екскурсійні автобуси з українською у у Вільнюсі 4 травня 2016 року та у Празі в листопаді 2015 року. Про запуск грузинського проекту волонтери повідомили у соцмережах.

"Завдяки ініціативі та підтримці нашої співвітчизниці, а нині керівника компанії "Citysightseeing Tbilisi" Євгенії Степанової, команда "Guide-UA" отримала тексти для аудіо-гідів туристичних автобусів цієї компанії, переклала і записала їх українською мовою", - повідомили волонтери.

5 липня 2016 року у столиці Грузії відбулась офіційна церемонія презентації української мови в туристичних автобусах. У церемонії взяли участь представники Посольства України в Грузії, голова Департаменту туризму Грузії Георгій Чоговадзе, представники мерії міста, українські та іноземні туристи, представники української діаспори та ЗМІ в Грузії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У найбільшій печері Грузії катаються на човнах - чим здивує Кутаїсі

Мотивами українізації грузинських автобусів активісти назвали велику кількість туристів з України та чисельну діаспору.

"У Грузії діє більше десяти українських громадських організацій. І це не кажучи про кількість українських урядових, наукових, експертних, культурних та інших делегацій, які регулярно прибувають до країни. Наприклад, церемонія презентації української мови відбулась в той час, коли в Тбілісі проходило засідання Парламентської Асамблеї ОБСЄ (1-5 липня 2016 року), участь в якому взяла українська парламентська делегація", - наголосили волонтери.

"Гості з України отримують можливість краще дізнатись про історію, архітектуру, традиції та культуру міста. Безумовно, ця подія лише сприятиме збільшенню потоку відвідувачів з України у столицю Грузії", - додали активісти.

Зараз ви читаєте новину «Грузинські екскурсійні автобуси "заговорили" українською». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути