четвер, 11 лютого 2016 16:02

Група "Першого грудня" підтримала український бізнес

Група "Першого грудня" підтримала український бізнес
Фото: 1-12.org.ua

Група "Першого грудня" схвально оцінила заклик великого і середнього бізнесу до консолідації задля подолання кризи в країні.

Українська бізнес-ініціатива, до якої увійшли представники великого й середнього бізнесу, оприлюднила 1 лютого звернення "Український бізнес суспільству та владі". Підприємці закликали всі кола громадськості до відкритого загальнонаціонального діалогу, метою якого є вироблення нового суспільного договору про спільні цілі та взаємні зобов'язання бізнесу, влади та суспільства і подолання кризи в державі.

Ініціативна група "Першого грудня" провела консультації з підписантами декларації та привітала такий акт свідомої української бізнес-еліти, який свідчить про стурбованість і відповідальність частини національного бізнесу за стан справ у країні.

На думку учасників Ініціативної групи, деклароване прагнення до "єдиних прозорих правил, ефективної моделі розвитку країни" може означати, що бізнес, як і суспільство, усвідомлює критичність існуючих загроз та необхідність спільної праці задля розвитку.

"Чесний діалог — це шлях до встановлення атмосфери довіри в країні; це можливість виробити чіткі правила, за якими має жити вільна від корупції і "кривосуддя" Україна, в якій матимуть місце врівноваженість між владою та бізнесом, між бізнесом і громадянським суспільством та між громадянським суспільством і владою", — ідеться в позиції Ініціативної групи "Першого грудня" щодо Декларації української бізнес-ініціативи.

До ініціативної групи "Першого грудня" увійшли провідні представники української інтелігенції: В'ячеслав Брюховецький, Богдан Гаврилишин, кардинал Любомир Гузар, Іван Дзюба, Євген Захаров, Мирослав Маринович, Володимир Панченко, Мирослав Попович, Вадим Скуратівський, Юрій Щербак, Ігор Юхновський

Зараз ви читаєте новину «Група "Першого грудня" підтримала український бізнес». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути