пʼятниця, 30 січня 2015 20:11

ГПУ відкрила справу щодо підробки підпису екс-власника "Інтера" перед продажем
1

Генеральна прокуратура України відкрила кримінальне провадження щодо підробки підпису колишнього власника "Інтера", екс-депутата від СДПУ (о) Ігоря Плужнікова під час відчуження телеканалу. Відповідний документ оприлюднив депутат БПП Сергій Лещенко на своїй Facebook-сторінці.

Раніше Лещенко писав про обставини відчудження "Інтера". Депутат нагадав, що продаж телеканалу відбувся у 2005 році паралельно зі смертю Плужнікова, пише "Українська правда". На момент продажу Валерію Хорошковському структура власності виглядала так:

- 29% каналу перебували у власності російського "Першого каналу",

- 20% каналу володіло підконтрольне Плужнікову ТОВ "Пегас Телебачення",

- головний же пакет в розмірі 51% належав Асоціації "Діловий світ", яка об'єднала десятки фірм, пов'язаних з Плужніковим.

Але перед тим, як відбувся продаж "Інтеру", в структурі його власності сталися зміни. Хорошковський хотів мати блокуючий пакет, тобто не 51%, а 61%. Тому Плужніков мав перевести 10% акцій "Інтеру" з компанії "Пегас Телебачення" на Асоціацію "Діловий світ". Так вона консолідувала би у себе 61% акцій телеканалу.

А для того, щоб відбулося це накопичення пакету в розмірі 61%, Плужніков повинен був поставити свій підпис на довіреності від 23 травня 2005 року, яка дозволила би юристу Сергію Коннову взяти участь у зборах ТОВ "Пегас Телебачення" та відчужити 10% акцій телеканалу на користь Асоціації "Діловий світ".

"Власне, здатність Плужнікова станом на 23 травня 2005 року адекватно мислити та підписувати документи викликала сумніви у багатьох – а криміналісти навіть підтвердили підробку автографу Плужнікова на довіреності", - писав Лещенко у своєму блозі.

Зараз ви читаєте новину «ГПУ відкрила справу щодо підробки підпису екс-власника "Інтера" перед продажем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути