Ексклюзиви
четвер, 30 липня 2015 13:04

ГПУ просить суд заарештувати екс-міністра юстиції Лавриновича

ГПУ просить суд заарештувати екс-міністра юстиції Лавриновича

Генеральна прокуратура України просить суд взяти під варту екс-міністра юстиції Олександра Лавриновича. Про це заявив начальник другого слідчого відділу управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Ігор Слободяник.

"Сьогодні вручено клопотання. Для ознайомлення стороні захисту необхідно не менше трьох годин, тому сьогодні ми не встигаємо з об'єктивних причин, а завтра з самого ранку це клопотання буде внесено на розгляд суду", - сказав він на брифінгу в четвер у Києві.

За його словами, екс-міністр сьогодні знаходиться в приміщенні Генпрокуратури і знайомиться з матеріалами справи.

Лавриновича підозрюють у зловживанні службовим становищем, розтраті 8,5 млн гривень державних коштів  "незаконно і безпідставно витрачених на залучення іноземної фірми з метою приховування фактів злочинного порушення законодавства правоохоронними органами і судом під час здійснення розслідування і судового розгляду в суді справи Тимошенко".

За цим же епізодом Генпрокуратура раніше оголосила про підозру колишньому заступнику міністра юстиції, 1 липня 2015 внесла до Печерського райсуду Києва клопотання про взяття його під варту, проте 8 липня слідчий суддя обрав екс-заступнику міністра запобіжний захід у вигляді застави 365,5 тис. грн .

У свою чергу Лавринович заявив, що підозри у скоєнні злочину він не отримував, але знав, що "таке бажання є, і воно полягає в тому, що необхідно з політичних мотивів висловити мені підозру за виконання покладених на мене зобов'язань законним способом через те, що влада була не така, яка сьогодні вважалася б правильною".

Лавринович з 1994 року кілька разів ставав народним депутатом. З 2002 по 2005 рр. був главою Мін'юсту в уряді Анатолія Кінаха, в 2006-2007 роках очолював те ж відомство в уряді Віктора Януковича, в 2010-2013 роках був міністром юстиції в уряді Миколи Азарова.

Лавринович 3 липня 2013 прийняв присягу члена Вищої ради юстиції, в 2013-14 рр був головою ВРЮ.

Зараз ви читаєте новину «ГПУ просить суд заарештувати екс-міністра юстиції Лавриновича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути