Ексклюзиви
середа, 10 лютого 2016 14:18

Геполітична стратегія Росії може закінчитися знищенням людства - експерт

Геполітична стратегія Росії може закінчитися знищенням людства - експерт

Російська Федерація в Європі та Сирії відпрацьовує нову геополітичну стратегію. Це може призвести до ядерної війни. Тобто, до знищення людства. Про це в коментарі Gazeta.ua заявив екс-голова Служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж.

"Російська Федерація в Європі та Сирії відпрацьовує нову геополітичну стратегію. Прагне в різних регіонах помірятись силою у протистоянні з НАТО. З одного боку - в напрямку "Україна-Прибалтика-Чорне море". З іншого - ефективне, як вони вважають, навчання в Південному, Центральному округах. Посилюють свої позиції в Чорному морі відносно Туреччини. Реалізовують свій проект на Близькому Сході в Сирії під геополітичним прикриттям боротьби з Ісламською державою", - сказав він.

Експерт наголосив, що новий виток гонки озброєнь дуже небезпечний для всього світу.
"Росія використовує всі можливості під приводом того, що Асад — легітимний президент, який ніби веде наступ на позиції бойовиків. Під приводом, що це внутрішня справа Сирії, провокують країну до агресії. Але цей новий виток гонки озброєнь дуже небезпечний. Якщо Туреччина задіє війська — це світова війна, яка може перерости в ядерну. Це загроза всьому світу", - вважає Маломуж.

Він пропонує лідерам світових країн зібратись на переговорах, щоб не допустити світової війни.
"Треба зупинитись. Зібратись усім країнам НАТО, Китаю, Індії, підключити Росію. Не можна зараз мірятися силою. Росії треба зважити, що зброя зараз є у всіх країнах. І не лише у них — ядерна. Якщо почнеться конфронтаційний сценарій, не буде ні Європи, ні Росії тим більше. Це вже буде знищення людства", - наголосив екс-голова Служби зовнішньої розвідки.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу заявив, що його країна має намір захистити сирійське місто Алеппо. Назвав це поверненням історичного боргу.
Канцлер Німеччини Ангела Меркель в ході візиту до Туреччини 8 лютого заявила, що "не просто вражена, а нажахана" стражданнями, спричиненими російськими бомбардуваннями в Сирії.

Зараз ви читаєте новину «Геполітична стратегія Росії може закінчитися знищенням людства - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути