Ексклюзиви
неділя, 11 серпня 2013 19:00

Генконсул Німеччини не підтримав видобуток сланцевого газу на Донбасі

Генконсул Німеччини не підтримав видобуток сланцевого газу на Донбасі
Клаус Ціллікенс Фото: gazeta.ua

Генеральний консул Федеративної Республіки Німеччини в Донецьку Клаус Ціллікенс вважає, що погана екологія - одна з основних проблем Донеччини.

На думку Ціллікенса люди емігрують з Донбасу через погану екологію. Він упевнений, що для іноземного інвестора регіони з поганою екологією не можуть бути привабливі, а без рішення проблем екології економічний прогрес неможливий. Про це Генконсул розповів на своїй прощальній зустрічі з журналістами вчора.

За останні 4 роки під патронатом консульства Німеччини на Донбасі реалізовувалися екологічні проекти, нагадав пан Ціллікенс. Це - "чисте повітря для Маріуполя", проект очищення шахтних вод та їх використання в технічних цілях, проекти у сфері енергоефективності (використання шахтного метану і вітряної енергії). Всі проекти у сфері екологічної безпеки Німеччина продовжуватиме, запевнив Генконсул.

Гостро обговорювану донецькою громадськістю ідею видобутку сланцевого газу в густонаселеному східному регіоні пан Ціллікенс не підтримав.

"У Німеччині йде дискусія навколо видобутку сланцевого газу і остаточного рішення не прийнято, - зазначив Клаус Ціллікенс. - Але політики знають, що населення проти і тому ми, в Німеччині, не будемо в даний момент бачити великі проекти. Взагалі такий вид газу важливий для всіх країн, але треба уважно дивитися на різні екологічні аспекти. Якщо говорити про Америку, там видобуток сланцевого газу робиться в таких регіонах, де практично ніхто не живе. І це інша справа, ніж видобуток сланцевого газу в регіонах з великою кількістю населення. Претензії населення мають бути почуті, це важливо. Без діалогу між активістами, підприємствами та адміністрацією прогрес неможливий".

Нагадаємо, 4 квітня екс-посол США в Україні Джон Теффт на зустрічі з головою Донецької облдержадміністрації провів потужну агітацію за видобуток сланцевого газу. Він висловив упевненість, що екологія Донбасу в результаті промислового видобутку сланцевого газу не постраждає.

Зараз ви читаєте новину «Генконсул Німеччини не підтримав видобуток сланцевого газу на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

75

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути