Ексклюзиви
субота, 13 вересня 2014 08:15

Гелетей і Муженко зробили небоєздатними найкращі бригади — експерт

Гелетей і Муженко зробили небоєздатними найкращі бригади — експерт
фото: narodka.com.ua

Українські військові стали заручниками хибної політики керівників, які використали термін "антитерористична операція". Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" розповів політолог Андрій Золотарьов.

"Якщо розбираємося з "терористами", то хто надаватиме військову допомогу, зброю? Виходить, у країні йде громадянська війна. Частина західної преси пише, що на Донеччині й Луганщині — "повстанці". З кінця травня було зрозуміло, що йдеться про фронтову військову операцію. Треба було оголошувати воєнний стан на Донбасі. З хибних політичних рішень виросли хибні військові. Півтора місяця міністр оборони Гелетей і начальник Генерального штабу Муженко гналися за терористами, встановлювали прапори над міськими і сільськими радами. Це призвело до того, що більшість найкращих бригад мають небоєздатний стан. Опинилися в "котлах". Втратили багато людей, військової техніки", - зауважив він.

Перемир'ям на Донбасі незадоволені обидві сторони.

"Найбільше — Путін. Він утримує третину Донбасу — густонаселені території. Але там нема порту, розтрощена інфраструктура, ще й залежна від іншої частини України. Йому треба за будь-яку ціну рубати сухопутний прохід до Криму. Зараз у Путіна дуже вразливе стратегічне положення. Але він пішов на перемир'я, щоб врятувати збройні угруповання "ДНР "та "ЛНР" від воєнної поразки. Наші Збройні сили наступали. З другої половини серпня було видно, що поразка бойовиків — питання короткого часу", - зазначив політолог.

Зараз ви читаєте новину «Гелетей і Муженко зробили небоєздатними найкращі бригади — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути