Ексклюзиви
четвер, 25 лютого 2016 01:12

"Газпром" анонсував новий газопровід по дну Чорного моря

"Газпром" анонсував новий газопровід по дну Чорного моря

"Газпром", італійська Edison і грецька DEPA підписали меморандум про постачання газу з Росії по дну Чорного моря через треті країни в Грецію і з Греції до Італії. Про це повідомляється в прес-релізі російської компанії.

Документ підписаний з метою організації південного маршруту поставок російського природного газу в Європу, йдеться в повідомленні. Для цього сторони мають намір використовувати максимально можливий обсяг результатів робіт, проведених Edison і DEPA в рамках проекту ITGI Poseidon.

"Відродження проекту ITGI Poseidon посилює енергетичну безпеку Європи завдяки появі додаткового каналу поставок і підвищує роль Греції як великого коридору для поставок газу з різних джерел і маршрутів", — наводяться в повідомленні слова генерального секретаря МЗС Греції з міжнародних економічних відносин Теодороса Китсакоса.

Головний виконавчий директор Edison SpA Марк Бенайун додав, що потенційний проект нового маршруту постачань, реалізація якого буде здійснена нібито при повному дотриманні законодавства ЄС, підвищить надійність газопостачання Італії, а також зміцнить її роль в якості великого газового хабу Південної Європи.

Нагадаємо, Москва заморозила проект будівництва газопроводу "Південний потік" в грудні 2014 року. Компанія Saipem, яка контролюється державною нафтовидобувною італійською компанією Eni SpA, була головним підрядником "Південного потоку". 8 липня оператор South Stream Transport B. V., який належить "Газпрому", розірвав укладений зі Saipem контракт на будівництво першої нитки морської ділянки газопроводу "Південний потік". Раніше "Газпром" припинив роботи зі східної гілки газопроводу "Південний коридор", який спочатку призначався для подачі газу у "Південний потік", а після відмови від проекту - "Турецький потік".

Зараз ви читаєте новину «"Газпром" анонсував новий газопровід по дну Чорного моря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути