Ексклюзиви
понеділок, 21 квітня 2014 00:01

Габріель Гарсія Маркес помер від ниркової недостатності

Габріель Гарсія Маркес помер від ниркової недостатності
Фото: audiobuki.ru

Смерть письменника Габрієля Гарсії Маркеса була викликана нирковою недостатністю та респіраторним захворюванням, що послідувало за нею.

Про це повідомила місцева радіостанція Caracol з посиланням на джерела у найближчому оточенні літератора, передають иностранніе ЗМІ.

"Причиною смерті стала ниркова недостатність і респіраторне захворювання, що послідувало за нею, яке призвело до колапсу (гостра судинна недостатність, що супроводжується падінням кров'яного тиску. - Ред.)", - стверджують журналісти.

За даними колумбійських ЗМІ, тіло письменника кремували у Мехіко у четвер, у день смерті. Церемонія була проведена швидко й у приватному порядку на прохання родичів покійного.

Зараз прах нобелівського лауреата знаходиться у крематорії, оскільки його рідні ще не вирішили, в якій країні він буде похований. Близькі письменника, ті, хто живе у Мехіко, хочуть, щоб він залишався поряд з ними у столиці Мексики, тоді як родичі, які знаходяться в Колумбії, просять повернути його прах на батьківщину. За даними місцевих ЗМІ,наразі розглядається варіант, при якому частина праху Маркеса залишиться у Мехіко, а інша - буде відправлена у Боготу.

Офіційна церемонія прощання з письменником відбудеться у понеділок у Мехіко. Як очікується, на ній будуть присутні президент Мексики Енріке Пенья Ньєто і колумбійський лідер Хуан Мануель Сантос.

Зараз ви читаєте новину «Габріель Гарсія Маркес помер від ниркової недостатності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути