Ексклюзиви
четвер, 30 липня 2015 14:59

Французьким політикам, які побували в Криму, закрили в'їзд в Україну

Французьким політикам, які побували в Криму, закрили в'їзд в Україну

Служба безпеки України заборонила в'їзд на територію держави французьким депутатам, які без узгодження з українською стороною відвідали територію анексованого Росією Криму.

Про це повідомили в силовому відомстві.

 "Служба безпеки заборонила на три роки в'їзд на територію України десяти депутатам Національних зборів і Сенату Франції", - йдеться в офіційному повідомленні, оприлюдненому на сайті СБ України в четвер.

У повідомленні підкреслюється, що "українська сторона вважає, що їх поїздка до Автономної республіки Крим у липні поточного року без згоди української сторони є деструктивним кроком ".

Такі дії громадян Франції суперечать інтересам забезпечення національної безпеки і зазіхають на державний суверенітет і територіальну цілісність України.

"Зокрема, під заборону потрапили: Тьєрі Маріані, Ів Поззо ді Борго, Ніколя Дюік, Клод Гоазгеном, Жером Ламбер, Яник Моро, Патріс Вершер, Марі-Крістін Даллоз, Совер Гандольфі-шайте, Жак Міяр", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що 23 липня 10 депутатів Національних зборів і членів Сенату Франції прибули до Криму з дводенним візитом. У складі цієї групи - депутати Національних зборів Нікола Дюік і Жак Міар (члени комісій з питань національної оборони і закордонних справ відповідно), сенатор Ів Поццо ді Борго (заступник голови комісії у закордонних справах Сенату), члени правоцентристської партії Ніколя Саркозі "Республіканці" і по одному - від центристів і лівих сил.

У МЗС України заявили, що французьким парламентаріям, які відвідали Крим без погодження з Україною, буде заборонений в'їзд на територію країни.

30 липня Генеральна прокуратура України відкрила кримінальне провадження за фактом їх поїздки на анексований півострів.

Зараз ви читаєте новину «Французьким політикам, які побували в Криму, закрили в'їзд в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути