пʼятниця, 29 травня 2015 19:17

Франція і Німеччина готові 10 червня зустрітися з Росією в "нормандському" форматі

Франція і Німеччина готові 10 червня зустрітися з Росією в "нормандському" форматі
Фото: УНІАН

Президент Франції Франсуа Олланд, канцлер ФРН Ангела Меркель і президент РФ Володимир Путін провели в п'ятницю телефонні переговори, за підсумками яких домовилися про організацію 10 червня зустрічі в "нормандському" форматі.

Передає "Інтерфакс-Україна", з посиланням на комюніке Єлисейського палацу.

"Зустріч для контролю за процесом виконання мінських домовленостей пройде в Парижі 10 червня на рівні заступників міністрів закордонних справ/політдиректорів", - наголошується в документі.

У Єлисейському палаці підкреслили, що в ході розмови з Путіним керівники Франції і ФРН озвучили необхідність швидко імплементувати всі пункти мінських домовленостей.

Лідери Франції та Німеччини "висловили надію на те, що буде досягнутий прогрес у тому, що стосується повного дотримання перемир'я, припинення використання важкого озброєння, звільнення полонених і відновлення економічних зв'язків між районами, контрольованими сепаратистами, і іншою частиною української території".

Раніше заступник міністра закордонних справ РФ Григорій Карасін заявив, що російська сторона готова взяти участь у зустрічі заступників глав МЗС "нормандського формату" у випадку, якщо вона пройде 10 червня.

Зараз ви читаєте новину «Франція і Німеччина готові 10 червня зустрітися з Росією в "нормандському" форматі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути