Ексклюзиви
четвер, 03 вересня 2015 17:33

Фото загиблого сирійського хлопчика на пляжі Туреччини шокували Європу
4

Фото: AP

Фотографії трирічного сирійського хлопчика, чиє тіло було виявлено вчора на пляжі турецького курортного міста Бодрум, шокували західний світ і потрапили на передовиці європейських видань.

Як пише The Huffington Post, "шокуючі фотографії, що зображують мертвого сирійського хлопчика, який лежить обличчям вниз на піску туристичного пляжу в Туреччині, ще раз підкреслили величезні втрати серед біженців і міграційну кризу в Європі".

Тіло дитини було знайдено на березі після того, як два човни, що перевозили сирійських біженців, перекинулася. Човни намагалися доплисти з турецького міста Бодрум на острів Кос в Греції.

За словами тих, що вижили, в невдалій переправі загинули, принаймні, 12 людей, у тому числі четверо дітей і жінка. Семеро людей врятувалися.

Турецькі ЗМІ повідомили, що загиблий хлопчик - 3-річний Айлан Курді з сирійського міста Кобань. 5-річний брат хлопчика також вважається загиблим.

"Фотографії надають ще більше доказів про небезпеки, з якими можуть зіткнутися під час подорожей через міжнародні кордони сотні тисяч людей, які біжать від конфлікту або в пошуках кращого життя в Європі", - пише газета.

"Я думаю, що фото точно демонструє наслідки європейської провалу в спробі впоратися з реальністю цієї дуже глибокої кризи", - заявив представник Human Rights Watch Пітер Букерт.

Зараз у ЄС зайнялися розробкою правил з розподілу мігрантів. Зокрема, Євросоюз вживає заходів для вирішення критичної ситуації з мігрантами, які масово гинуть в Середземному морі на шляху до Європи. Глава Європарламенту Мартін Шульц для вирішення проблеми запропонував ввести новий статус для біженців і встановити квоти на їхній розподіл між країнами ЄС.

Зараз ви читаєте новину «Фото загиблого сирійського хлопчика на пляжі Туреччини шокували Європу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути