Ексклюзиви
пʼятниця, 28 жовтня 2016 14:08

Фонд родини Загорій надав 5 млн грн Школі реабілітаційної медицини УКУ

 

В рамках проекту "Реабілітація майбутнього" Фонд родини Загорій виділив 5 млн грн на реалізацію проекту Центру реабілітації при Школі реабілітаційної медицини Українського Католицького Університету.

Відповідний договір було підписано 27 жовтня у Всесвітній день ерготерапії під час візиту представників Фонду Родини Загорій до Українського католицького університету, повідомляє прес-служба фонду.

Школа реабілітаційної медицини започатковує в Україні сучасну модель надання реабілітаційної допомоги і відкриває професійні магістерські програми тривалістю два роки. Навчальна програма створена за світовими стандартами згідно з вимогами Всесвітньої федерації ерготерапії та Всесвітньої конфедерації фізичної терапії.

"Фонд родини Загорій ініціював програму "Реабілітація майбутнього", спрямовану на створення Центру реабілітації та заснування системи освіти для профільних фахівців за світовими професійними стандартами при УКУ. Ефективна система реабілітації в Україні потребує залучення кваліфікованих фахівців, застосування сучасних технологій та створення багатопрофільних реабілітаційних центрів. Я впевнений, що завдяки системному підходу, який лежить в основі Школи реабілітації і нашої програми, ми зможемо максимально ефективно допомогти українцям, що потребують такої підтримки", - наголосив засновник Фонду Гліб Загорій.

За словами ректора УКУ о.Богдана Праха, благодійна допомога фонду стане вагомим внеском у якісну підготовку фахівців реабілітаційної медицини в Україні, в розвиток європейських реабілітаційних практик та зменшення рівня інвалідності в Україні.

"Війна на сході показала, що одним з викликів для країни є питання фізичної реабілітації. Існує лише незначна кількість реабілітаційних центрів в Україні, які підходять для надання послуг воїнам АТО і жертвам війни. Одним із своїх завдань ми бачимо розвиток галузі фізичної реабілітації в Україні. Ми прагнемо допомагати людям з інвалідністю і змінювати до них ставлення як до повноцінних членів суспільства. Ви допомогли нам зробити значний крок до великої мети", - підкреслив ректор УКУ.

Як зазначив директор Школи реабілітаційної медицини Володимир Голик, ресурси Фонду родини Загорій будуть скеровані на розбудову сучасного реабілітаційного центру, першим кроком до якого є соціальний проект "Простір можливостей". В рамках цього проекту надаватиметься безкоштовна реабілітаційна допомога постраждалим в АТО, волонтерам, соціально незахищеним верствам населення.



Зараз ви читаєте новину «Фонд родини Загорій надав 5 млн грн Школі реабілітаційної медицини УКУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути