субота, 30 квітня 2016 13:11

Фірташ звинуватив посла Щербу в наклепі, посол видалив свій пост у Twitter

Адвокат українського бізнесмена Дмитра Фірташа Дітер Баумфодер просить посла України в Асвтрії Олександра Щербу роз'яснити причини, з яких той дав неправдиві коментарі стосовно Фірташа. Про це йдеться в заяві представника Фірташа, екс-міністра юстиції Австрії Баумфодера, повідомляють "Українські Новини".

29 квітня було обнародувано заяву прокуратури ФРН про відсутність звинувачень проти Дмитра Фірташа, що спростовує слова Щерби.

"Пан Фірташ ні в чому не звинувачувався ні німецькими, ні австрійськими властями", - відзначив Баумдофер.

Представник Фірташа написав послу листа, в якому просить роз'яснити, на чому ґрунтувалися його помилкові твердження.

"Спосіб ваших коментарів через Twitter свідчить, що у вас був заздалегідь продуманий намір дати інформацію проти Фірташа в цій справі, і що ви мали намір добитися її широкого поширення. Ваші коментарі були помилковими, такими, що вводять в оману, заподіяли збиток моєму клієнтові та були спростовані офісом німецької прокуратури", - йдеться в листі адвоката послові.

"Чиїми інструкціями ви керувалися і під чиїм керівництвом діяли, коли зробили публічні коментарі відразу після слідчих дій в будинку мого клієнта? ЧИ ви діяли на свій розсуд?", -запитує адвокат.

Крім того, екс-міністр юстиції Австрії відправив скаргу міністру закордонних справ України Павлу Клімкіну, де просить прийняти заходи, аби виправити шкоду і збиток, нанесений помилковим коментарем і недипломатичною поведінкою посла Щерби.

Нагадаємо, 20 квітня посол України в Австрії Олександр Щерба на своїй сторінці в мікроблозі Twitter повідомив про обшуки в будинку Фірташа у Відні і припустив, що проти бізнесмена висунуті нові звинувачення, імовірно правоохоронними органами Німеччини. Відразу після цього Баумдофер спростував звинувачення дипломата і підкреслив, що Фірташ є свідком, а не обвинуваченим. За станом на сьогодні, Олександр Щерба видалив одне зі своїх повідомлень.

 
 
Зараз ви читаєте новину «Фірташ звинуватив посла Щербу в наклепі, посол видалив свій пост у Twitter». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути