Ексклюзиви
середа, 27 квітня 2016 14:00

Фільм "Зима у вогні" надихнув створити премію для української діаспори в ОАЕ

Фільм "Зима у вогні" надихнув створити премію для української діаспори  в ОАЕ

Фільм "Зима у вогні" надихнув українців на створення власної відзнаки для активістів діаспори в Арабських Еміратах. Про це в коментарі Gazeta.ua розповіла співзасновниця премії Василіса Ганджа.

"Узимку ми зі співзасновницею премії Іриною-Ізольдою Горбильовою займалися просуванням фільму "Зима у вогні" в Дубаях. Показували стрічку напередодні вручення "Оскара". Сам факт номінації українського фільму у такій серйозній премії надихнув нас якось відзначити власних, діаспорських, активістів", - розповіла Василіса Ганджа.

На той момент з'явилась потреба заохотити волонтерів з Еміратів.

"Ці люди робили дійсно колосальну роботу. Підтримували українців в ОАЕ, допомагали українській армії, проводили благодійні проекти, де збирали кошти хворим діткам з України. Ми захотіли відзначити їхню нелегку працю. Спочатку звернулись до наших консульств. Але в МЗС, на жаль, відсутні механізми нагородження активістів діаспори. Тому ми створили премію", - продовжила активістка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці об'єдналися заради створення позитивного іміджу України в ОАЕ

Нагороджуватимуть активістів у восьми номінаціях: Гордість року, Спортивний організатор, Івент року, Діяч року, Благодійник року, Організатор активних ігор, Найкраща презентація України в Еміратах, Бізнес-проект року.

Обиратимуть переможців через голосування у Facebook.

"Ми запропонували по 5 людей на кожну номінацію. Але дозволили додавати інших номінантів на розсуд членів громади. Голосують усі відкрито. Є певна інтрига і зміна фаворитів. Кінцевого результату самі ще не знаємо", - додала Василіса Ганджа.

Раніше Gazeta.ua повідомляла, що 2 травня активістів української громади у ОАЕ нагородять спеціальною відзнакою "Золотий Бурж Тризуб". Цього року церемонія відбудеться вперше і стане традиційною.

Зараз ви читаєте новину «Фільм "Зима у вогні" надихнув створити премію для української діаспори в ОАЕ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути