понеділок, 08 грудня 2014 16:47

Фестиваль творчості інвалідів тривав у Києві два дні
15

Фото: rozbudova.kiev.ua

З нагоди міжнародного дня інвалідів у Києві в приміщенні Українського дому 3 та 4 грудня пройшов VII всеукраїнський фестиваль творчості людей з інвалідністю "На крилах надії"!

Свої виступи презентували понад 200 талановитих та обдарованих громадян з інвалідністю з усіх регіонів України, які займаються відтворенням та популяризацією самобутніх форм світової та української культури, народних ремесел та фольклору. Цього року один із головних культурно-масових заходів України серед людей з обмеженими можливостями проводиться Всеукраїнською організацією інвалідів "Союз організацій інвалідів України". При цьому підтримку здійснила Громадська організація "Розбудова".

"У ці дні в Україні обирають новий Уряд, будуть призначені нові міністри, у тому числі і в дуже важливому для нас Міністерстві соціальної політики. Всі ми розуміємо, що нинішньої підтримки з боку держави інвалідам недостатньо. Ми сподіваємося і в Уряді, і у відповідному Комітеті Верховної Ради побачити нових, мудрих керівників А зараз я хочу усіх вас привітати з проведенням вже сьомого за ліком фестивалю. Цього року у нас є надійний партнер - Громадська організація "Розбудова". Завдяки ній вдалося зібратися мешканцям різних регіонів у Києві, зустрітися у цій чудовій світлій залі. Дякую голові "Робудови" Віктору Журавльову за надану підтримку", - сказав у своєму слові голова Всеукраїнської організації інвалідів "Союз організацій інвалідів України" Василь Назаренко.

Оплесками зустріли появу на сцені голову Громадської організації "Розбудова" Віктора Журавльова.

"Інваліди для всіх нас є прикладом мужності та героїзму. Наша громадська організація вважає, що у такий складний для країни та кожного із нас час не потрібно шукати винних та ворогів. Треба об'єднуватися та жити у мирі. Переважна більшість проектів "Розбудови" стосується допомоги українській армії у зоні АТО. Це потреба часу, це головне, що сьогодні потребує наша держава. Ми сподіваємося, що вже зовсім скоро над Україною буде чисте та мирне небо, ми будемо жити в мирі та злагоді!", - звернувся із напутнім словом до учасників фестивалю Віктор Борисович.

Загалом, протягом двох днів були виконані номери у наступних напрямках: декоративне, прикладне мистецтво, художнє мистецтво (живопис, графіка, скульптура, фото, інше), літературне мистецтво (поезія, проза в т.ч. гумор та сатира), театральне та циркове мистецтво, музичне мистецтво, хореографічне мистецтво.

Зокрема, Людмила Дворніцька з Вінниці представила цикл віршів "Пори року", донеччани Сніжана та Володимир Керничні танок "Я не можу без тебе", полтавчанка Людмила Павлик заспівала "Хата, біла хата", закарпатка Уляна Кастран всесвітньовідому "Адажіо", одесит Роман Міщенко прочитав уривок із оповідання Тараса Шевченка "Катерина"... Усього за два дні фестивалю було понад сто номерів.

Було логічно, що організатори фестивалю ГО "Розбудова" та "Союз організацій інвалідів України" вирішили не визначати найкращих у номінаціях, а нагородили усіх. Бо переможців та переможених у ці дні не було. Усі отримали диплом учасника фестивалю "На крилах надій", а також приємні подарунки від ГО "Розбудова".

На завершення фестивалю виконавець Олег Стаднік на мелодію з відомої пісні "До свиданья, Москва", заспівав "До побачення, фестиваль".

Голова Всеукраїнської організації інвалідів "Союз організацій інвалідів України" Василь Назаренко та всі учасники та гості фестивалю подякували ГО "Розбудова" за всебічну підтримку в його організації, вручили пам'ятну подяку та висловили сподівання зустрітися знов у наступному році. Обов'зково здоровими, із новими творчими доробками та під мирним українським небом!

Зараз ви читаєте новину «Фестиваль творчості інвалідів тривав у Києві два дні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути