Ексклюзиви
субота, 06 серпня 2016 12:05

Європейський суд почав розгляд позову проти України

Європейський суд почав розгляд позову проти України
Фото: independent.co.uk

Європейський суд з прав людини почав розгляд скарги проти України чотирьох родичів загиблих у авіакатастрофі збитого над Донбасом влітку 2014 року малайзійського лайнера MH17.

Скаргу у справі комунікували 5 липня, проте на сайті ЄСПЛ рішення про це опублікували лише в цю п'ятницю, повідомляє "ВВС Україна".

Україну звинувачують у тому, що українська влада не вжила усіх заходів для захисту життів, оскільки не закрила повітряний простір над зоною конфлікту. При цьому, стверджують заявники, Київ прийняв таке рішення свідомо.

Усі заявники - громадяни Німеччини. Єлена Іоппа з Рейну втратила у катастрофі доньку Ольгу. У Тіма Лаушета, що живе в Австралії, загинула матір, а в брата й сестри Кріса і Денізе Кенке - батько.

Позивачів представляє берлінський адвокат Ельмар Гіємулла. З посиланням на нього ЗМІ повідомляли, що позивачі вимагають від України 1 млн євро компенсації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія брехала і підробляла докази - Bellingcat про катастрофу МН17

Нагадаємо, 17 липня два роки тому на висоті 10 тис. метрів над Донеччиною з радарів зник літак "Боїнг-777" малазійських авіаліній. Лайнер прямував з Амстердама до Куали-Лумпур. Загинули усі, хто був на борту. Це 298 людей - 283 пасажири та 15 членів екіпажу. Літак вибухнув у повітрі. Його уламки й тіла пасажирів розкидало на 15 км у селі Грабове неподалік міста Торез.

Зараз ви читаєте новину «Європейський суд почав розгляд позову проти України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути