Ексклюзиви
середа, 06 квітня 2016 02:28

Європарламентарі написали Савченко листа

Європарламентарі написали Савченко листа

Депутати Європарламенту направили ув'язненій в Росії громадянці України Надії Савченко листа зі словами підтримки і запевненнями, що вони продовжать наполягати на її звільнення. Про це пише Крим.Реалії.

Лист, підписаний 26 членами Європейського парламенту, надійшов 4 березня через систему "РосУзнік", а 4 квітня Надія Савченко у відповідь написала листа, в якому запропонувала ввести персональні санкції проти керівництва Росії.

"Дорога Надія, ми, друзі України в Європейському парламенті, хотіли б поділитися з Вами нашою підтримкою і запевнити вас, що будемо продовжувати боротьбу за Ваше звільнення. Ви - приклад патріотизму, відданості Вашим цінностям і українському народові. Українці заслуговують жити в демократичній країні, вільній від зовнішнього вторгнення і тиску ... Ми захоплюємося Вашою силою і стійкістю в протистоянні суду в стилі Кафки", - йдеться в листі європарламентарів.

Депутати порівняли Савченко з дисидентами радянських часів і розповіли про те, які дії роблять для її звільнення.

У відповідь Надія Савченко подякувала за підтримку, одночасно зазначивши, що їх "колеги з Росії дуже далекі від демократичних цінностей".

"Їм важливі лише їх інтереси, точніше інтереси тільки їх гаманця. Ось чого вони бояться. Тому дієвими будуть не загальні санкції проти народу Росії, а персональні санкції проти Кремля", - написала Савченко з російського СІЗО.

Нагадаємо, 5 квітня вирок російського суду у справі Надії Савченко вступив в силу. Її 22 березня засудили до 22 років в'язниці, звинувативши, зокрема, у вбивстві російських журналістів на Донбасі. Надія Савченко звинувачення відкидає і 6 квітня обіцяє почати нову суху голодовку з вимогою повернути її в Україну.

Зараз ви читаєте новину «Європарламентарі написали Савченко листа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути