Ексклюзиви
субота, 01 листопада 2014 12:13

Єврокомісію очолив симпатик України

Єврокомісію очолив симпатик України
Жан-Клод Юнкер - один з найвпливовіших фінансистів і політиків ЄС novosti-es.ru

Відсьогодні, із 1 листопада, у Європейській комісії змінилося керівництво. Замість Жозе Мануеля Баррозу головою ЄК став Жан-Клод Юнкер. Його повноваження триватимуть п'ять років і закінчаться 31 жовтня 2019-го.

Юнкер протягом 19 років був прем'єр-міністром Люксембургу. Він - один із "засновників" Євросоюзу та симпатик України. Новий очільник Єврокомісії обіцяє зробити головний виконавчий орган ЄС менш бюрократичним.

Єврокомісія Юнкера починає роботу на тлі посилення позицій євроскептиків через економічну кризу в єврозоні. Питання подальшої європейської інтеграції та відновлення економічного зростання стануть одними з основних для нинішньої Єврокомісії.

Нагадаємо, Юнкера на пост глави Єврокомісії висунула правоцентристська Європейська народна партія, яка виграла більшість місць у Європарламенті на виборах у травні цього року. Новий склад Єврокомісії на чолі із Жаном-Клодом Юнкером Європарламент остаточно затвердив 22 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Єврокомісію очолив симпатик України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути