середа, 01 липня 2015 23:39

Єврогрупа відмовилась вести переговори з Грецією до проведення референдуму

Єврогрупа відмовилась вести переговори з Грецією до проведення референдуму
www.rbc.ua

Єврогрупа відмовила на останні пропозиції уряду Греції щодо продовження програми фінансової допомоги – чекатимуть на результати референдуму.

Про це заявив президент Єврогрупи Жерун Дійссельблум за результатами термінової телефонної конференції міністрів фінансів зони євро у середу, передає "Укрінформ".

"Головне рішення полягає утому, що, беручи до увагу політичну ситуацію, той факт, що попередні пропозиції були відхилені, рішення про референдум було ухвалене у суботу, а уряд Греції рекомендував голосувати "ні". Ми не вбачаємо підстав для подальших переговорах з приводу цього питання", - сказав він.

Дійссельблум відзначив, що Єврогрупа чекатиме на результати референдуму, призначеного грецьким урядом на 5 липня, з питання прийняття умов міжнародних кредиторів Греції в обмін на системні реформи.

Нагадаємо, що на останньому засіданні Єврогрупи в Брюсселі уряду Греції і кредиторам так і не вдалося домовитися щодо реформ і бюджетної економії.

У зв'язку з цим 5 липня в країні проведуть референдум щодо угоди з міжнародними кредиторами. На референдум виноситься питання про ставлення до проекту угоди, представленого Єврокомісією, Європейським центральним банком і Міжнародним валютним фондом. Банки і біржа країни до цього часу будуть закриті.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Франсуа Олланд закликали народ Греції проголосувати на референдумі за пропозиції кредиторів, попередивши, що їх відмова означатиме вихід країни зі складу єврозони. У відповідь міністр фінансів Греції Янніс Варуфакіс заявив про готовність подати позов у Європейський суд на Євросоюз, щоб блокувати вихід країни з єврозони.

Зараз ви читаєте новину «Єврогрупа відмовилась вести переговори з Грецією до проведення референдуму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути