Ексклюзиви
пʼятниця, 27 листопада 2015 14:01

ЄС може утворити "міні-Шенген" через кризу з біженцями

ЄС може утворити "міні-Шенген" через кризу з біженцями
Автор: www.theguardian.com Політик припустив можливість створення зони "міні-Шенгену" для тих країн, які притримуються необхідних квот по біженцям та захищають свої кордони.

Нідерландський міністр фінансів Йерун Дейсселблум попередив, що країни ЄС, які не охороняють належним чином кордони Європи і відмовляються приймати необхідну квоту біженців, можуть опинитись за межами майбутньої "міні-Шенген" зони, повідомляє Reuters.

"Є декілька країн, які несуть найважчий тягар в час кризи з притулками та приймають найбільшу кількість біженців. Зараз деякі країни кажуть "Це не наша проблема. Це ваша. Успіхів". Це ставить під великий тиск нашу солідарність", заявив Дейсселблум в інтерв'ю бельгійським діловим виданням.

Політик припустив можливість створення зони "міні-Шенгену" для тих країн, які притримуються необхідних квот по біженцям та захищають свої кордони. Водночас він запевнив, що хотів би цього уникнути.

Як відомо, країни-члени ЄС зі Східної Європи виступають проти плану Єврокомісії поселяти у себе біженців. Новообраний уряд Польщі вже заявив про складнощі прийому біженців після терактів у Парижі.

Також президент Чехії Мілош Земан заявив, що біженці не поважатимуть місцеві закони і звичаї та домагатимуться реалізувати закони шаріату. Президента широко критикували за антиісламські заяви інші чеські політики і неурядові громадські організації.

В листопаді Нідерланди першими висловили ідею "внутрішнього Шенгену". Водночас представники Німеччини відразу дистанціювались від цієї пропозиції.

Зараз ви читаєте новину «ЄС може утворити "міні-Шенген" через кризу з біженцями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути