Ексклюзиви
понеділок, 27 квітня 2015 20:15

Ердоган порадив Путіну спочатку пояснити події в Україні, а потім говорити про геноцид вірмен

Ердоган порадив Путіну спочатку пояснити події в Україні, а потім говорити про геноцид вірмен
Фото: abnews.ru

Президент Туреччини Таїп Ердоган у відповідь на заяву Володимира Путіна про "геноцид вірмен у Туреччині у 1915 році" попросив російського президента пояснити спочатку дії в Україні.

Про це повідомляє Reuters.

"Це вже не перший раз, коли Росія використовує слово "геноцид" з цього приводу. Особисто мене засмучує, що Путін пішов на цей крок. Те, що відбувається зараз в Україні і в Криму очевидно. Вони мали б спочатку пояснити це, а потім вже вживати слово "геноцид", - заявив президент Туреччини.

МЗС Туреччини 24 квітня також розкритикував слова Путіна про геноцид вірмен. У турецькому міністерстві зазначили, що визначення "геноцид" ним відкидається і засуджується.

22 квітня стало відомо, що Путін направив учасникам вечора пам'яті "Світ без геноциду" телеграму, в якій йшлося, що "24 квітня 1915 - скорботна дата, пов'язана з одним з найстрашніших і драматичних подій в історії людства - геноцидом вірменського народу".

24 квітня президент Росії відвідав у Єревані траурні заходи, присвячені сторіччю геноциду.

Геноцидом або "Великим злочином" вірмени називають події 1915-1923 років, коли на території Османської імперії проходили масові гоніння на пересічних громадян вірменського походження. Оцінки загального числа жертв різняться від 200 тисяч у турецьких джерелах, до 1,5 млн - у вірменських.

Зараз ви читаєте новину «Ердоган порадив Путіну спочатку пояснити події в Україні, а потім говорити про геноцид вірмен». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути