Ексклюзиви
пʼятниця, 18 квітня 2014 13:30

Експерти: всеукраїнський референдум - маніпулятивний інструмент

Експерти: всеукраїнський референдум - маніпулятивний інструмент
dt.ua

На сьогодні Україна не встигає провести Всеукраїнський референдум за сроками, які існують, сказала під час прес-конференції Експерт Центру політико-правових реформ з конституційного права Юлія Кириченко.

"Україна не встигає провести референдум одночасно з президентськими виборами 25 травня. Мінімальний процес підготовки займає 50-60 днів, з народної ініціативи - ще плюс 40 днів, тобто всього 90. Навіть якщо референдум оголосили б зараз, часу все одно замало. 25 травня немає ні політичної доцільності, ні правових підстав проведення референдуму. Звуження строків призведе до згортання демократії" - говорить Кириченко.

За словами голови ГО "Лабораторія законодавчих ініціатив" Ігоря Когута, на наступні півроку потрібен чіткий план послідовних дій:

"Спочатку потрібно змінити закон про референдум - пропичсати там всі необхідні та незрозумілі положення. Друге - проведення легітимних виборів президента, адже лише легітимний президент може призначати Всеукраїнський референдум. Потрібна нова Конституція - на вересень-жовтень ми повинні вийти з новою редакцією. Тільки тоді ми зможем виходити на якийсь формат проведення референдуму та позачергових парламентських виборів. Можливо, ж сенс проводити їх одночасно. Референдум - це маніпулятивний інструмент і той, хто його організовує, має великі шанси вплинути на його результат", - сказав Когут.

Зараз ви читаєте новину «Експерти: всеукраїнський референдум - маніпулятивний інструмент». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути