Ексклюзиви
четвер, 12 червня 2014 05:43

Екологи вимагають від КМУ люструвати заступника Мохника

Екологи вимагають від КМУ люструвати заступника Мохника
Олександр Настасенко. Фото: www.oranta.ua

Екологи вимагають від Кабінету міністрів України  звільнити з посади заступника міністра екології та природних ресурсів Олександра Настасенка й призначити на цю посаду  професіонала, який не працював  на керівних посадах за часів президентства Віктора Януковича.

Як повідомили Gazeta.ua у Національному екологічному центрі України, активісти обурені роботою у Мінекології Настасенка.

"Ми покладали великі надії на зміну влади та на нову команду міністра Андрія Мохника, який обіцяв що буде оновлювати систему Міністерства. Але призначення заступником міністра пана Настасенка нас шокувало. Про яку люстрацію може йтись, коли він працював на керівних посадах при Януковичі", - заявила громадський діяч Катерина Борисенко.

Природозахисники уточнили, що з 2000 року Настасенко майже безперервно займав керівні посади в різних органах державної влади, зокрема працював начальником Львіського та Закарпатського управлінь земельних ресурсів, заступником голови ДПІ Полтавської області та Голосіївського району м.Києва.

У свою чергу активіст Дружини охорони природи м.Києва Петро Тєстов наголосив, що Міністерство екології обіцяло розібратись із будівництвом малих ГЕС в Карпатах, але досі, за його словами, не вчинило жодних реальних кроків.

"Я вважаю, що основна причина цьому – пан Настасенко, який все життя  працював в старій системі владі і є її яскравим представником. Для нього захист природи не є пріоритетом. Тому він уникає рішучих кроків, уникає перегляду сумнівних та незаконних рішень минулої влади", - переконаний Тєстов.

Зараз ви читаєте новину «Екологи вимагають від КМУ люструвати заступника Мохника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути