субота, 28 лютого 2015 21:18

"Єдиний, хто на посаді голови Фонду держмайна, ніколи не брав хабарів" - колишній колега Чечетова
1

Фото: Ельдар Сарахман

"Це самогубство. Чечетов зі своїми щирими проросійськими поглядами, прихильністю до авторитарного режиму правління і особистою відданістю Януковичу і Азарову, просто не зміг морально витримати всі нинішні події в країні, які суперечили його поглядам. Та й ярлик "диригента" фракції Партії регіонів у Верховній Раді, який зробив його ім'я прозивним в негативному плані для більшості людей, тиснув на нього психологічно. До того ж він особисто був причетний до прийняття лютневих "диктаторських законів", так як входив до складу комісії з підрахунку голосів. Все це призвело до зриву. Він просто не витримав"

Таку думку про сьогоднішню смерть Михайла Чечетова в інтерв'ю Gazeta.ua висловив колишній екс-радник голови Фонду держмайна Володимир Ларцев, 57 років. Чоловік працював з Чечетовим кілька років у Фонді держмайна.

"Михайла Васильовича знав з вересня 1999-го по квітень 2005-го. У 2003-му його призначили першим заступником голови Фонду держмайна. Був креатурою Миколи Азарова. У приватизації не розумівся, хоч і був економістом, але з часом втягнувся. Скільки пам'ятаю, він завжди працював з сьомої ранку до десятої вечора. Помічники ніколи нічого не писали для нього. Будь-коли можна було зайти до нього в кабінет, вибити якусь премію, вирішити якісь питання. Допомагав комусь з покупкою квартири чи з оплатою лікування" - згадує чоловік.

Ларцев відкидає версію убивства з політичних мотивів і вважає, що якби екс-нардеп справді знав багато важливої інформації, то його прибрали б раніше. Чечетова згадує як "невибагливу" у побуті людину.

"Ніколи не вимагав для себе якихось особливих привілеїв. Ні додаткових машин чи особливих умов роботи. Не знаю хороша це чи погана риса, але коли переходив з однієї держустанови в іншу - ніколи не тягнув за собою колектив, а працював з новим. Любили його в усіх держустановах, в яких працював. Щиро вірив і не приховував своїх проросійських поглядів, вважав, що без Росії, її ринку, потенціалу та дружніх відносин - неможливо будувати незалежну Україну. По-друге: був прибічником авторитарної влади, кар'єрист, що був готовим виконувати будь-які накази зверху, якщо керівництво ставилось до нього прихильно. По-третє: як це не парадоксально, але він єдиний, хто на посаді голови Фонду ніколи не брав хабарів. Так, виконував політичну волю Кучми, Пінчука та інших олігархів. Напрягав колектив, хоча старався балансувати" - згадує чоловік.

Нагадаємо, 20 січня Генеральна прокуратура повідомила Михайлові Чечетову про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) КК України. У ніч на 21 лютого Печерський райсуд Києва обрав для нього запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 4,9 млн грн. Зазначимо, що Чечетов носив контрольний електронний браслет.

Колишній заступник голови фракції Партії регіонів у Верховній Раді покінчив життя самогубством в ніч на 28 лютого, вистрибнувши з вікна власної квартири у Києві з 17-го поверху.

Зараз ви читаєте новину «"Єдиний, хто на посаді голови Фонду держмайна, ніколи не брав хабарів" - колишній колега Чечетова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути