неділя, 28 червня 2015 05:15

Дві третини росіян почали економити на харчах - опитування

Дві третини росіян почали економити на харчах - опитування
Фото: argumentua.com

Більше половини росіян (63%) зізналися, що за останні три місяці їм довелося скорегувати свої звички, пов'язані з купівлею продуктів харчування.

Про це повідомляє фонд "Громадська думка", інформує Росбалт.

Зокрема, вони стали купувати продукти дешевших марок (40%), відмовилися від деяких продуктів або в цілому скоротили обсяг куплених продуктів (по 30%). Крім того, 13% стали рідше ходити в магазин за їжею.
За словами 50% респондентів, в останні півроку вони стали економити на продуктах харчування більше, ніж раніше, 4% - менше. Тим часом для 35% росіян в цьому плані нічого не змінилося, а 8% заявили, що не економлять на їжі.
Насамперед "під скорочення" потрапили м'ясо та птиця (29%), сир і ковбаси (23%), риба і морепродукти (21%), а також фрукти (19%) і кондитерські вироби (17%). Кожен десятий став економити на соках, воді і газованих напоях (11%) і овочах (10%). Ще 8% росіян стали більше економити на всіх продуктах харчування.

Разом з цим росіяни за останні півроку почали економити більше, ніж раніше на непродовольчих товарах і послугах (50%). Нічого в цьому плані не змінилося у 35%, а 3%, навпаки, стали менше заощаджувати на непродовольчих товарах і послугах.

В першу чергу, росіяни економлять на одязі та взутті (27%), розвагах і дозвіллі (17%), парфюмерно-косметичних товарах і послугах кафе і ресторанів (по 16%), туристичних послугах і подорожах (14%). По 11% скоротили витрати на електроніку і побутову техніку, а також на побутові послуги (перукарня, хімчистка, ательє, і т.д.).

Зараз ви читаєте новину «Дві третини росіян почали економити на харчах - опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути