четвер, 05 листопада 2015 14:00

До кінця року російський рубль може впасти до ста за долар - фінансист

До кінця року російський рубль може впасти до ста за долар - фінансист

Російська економіка досягне найнижчої точки падіння у четвертому кварталі року. Такі дані наводить Міністерство фінансів РФ.

"Вже в останні місяці цього року і на початку наступного ми побачимо позитивні фактори Також наступного року знизиться рівень інфляції. На початок року вона складе 6,4 % проти 12,2% цього року", - стверджує міністр фінансів Росії Антон Сілуанов на спільному засіданні комітетів Держдуми 3 листопада.

Міністр економічного розвитку Росії Олексій Улюкаєв теж переконує, що Росія вибереться із кризи до весни 2016-го. Хоча через санкції та низькі ціни на нафту економіка країни цьогоріч вже втратила $200 млрд. Із них $40-50 млрд - через санкції. ВВП РФ за перші три квартали цього року впав на 3,8% у порівнянні із минулим роком.

"Можна безкінечно дивитися на три речі: вогонь, воду, і як всі вони намацують "дно" економіки. Cілуанов ще півроку тому говорив, що треба зменшувати витрати. Але фінансування силовиків виросло у 2,5 рази за останні роки. І це - без урахування армії. Збільшились витрати на пропаганду. Де вони беруть ці кошти? Залазять у кишеню до промисловців, примушуючи їх платити більше податків. Плюс - друкують гроші. Ми це все вже проходили у 1990-их. Новонадруковані гроші підуть на обмінний ринок. Це призведе до різкого стрибка рубля, а купівельна спроможність населення при цьому впаде", - каже російський політик Володимир Мілов.

"Дно російської економіки - це кінець 2016 року. Ціни на нафту почали падати недавно, а запаси ще були. Санкції, низькі ціни на нафту й політична ізоляція призведуть до того, що із Росії буде великий відтік капіталу. Все це дуже тисне на рубль. Щоб утримати його, треба витрачати золотовалютні резерви. А Центробанк Росії сказав, що робити цього не буде. Тому рубль точно ще подешевшає. Можливо, навіть до ста за долар (нині курс рубля 63 за долар. - "ГПУ"). Це станеться ще до кінця року", - сказав Gazeta.ua фінансовий аналітик Віталій Шапран.

Зараз ви читаєте новину «До кінця року російський рубль може впасти до ста за долар - фінансист». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути