четвер, 24 жовтня 2013 03:00

"Діти проявляють сексуальність у 5 років", - андролог

"Діти проявляють сексуальність у 5 років", - андролог
Фото: credo-ua.org

Кожен віковий період має свій рівень любові й сексуальності, навіть якщо мова йде про 5-річних дітей, впевнений відомий андролог, доктор медичних наук і головний сексопатолог МОЗ України Ігор Гопниченко.

"Батьки роблять помилку, коли не дозволяють синам і донькам спілкуватись із дітьми протилежної статі. Навіть у 5 років дитина проявляє сексуальність. Це нормально і природно. Більше того, науково доведено: здатність проявляти любов у дитини є вже в утробі матері. Тому треба створювати чадам гармонійні умови для розвитку. У дружній родині виростуть щасливі діти, які з віком не втратять здатність любити. А не втратити цю здатність можна, дозволяючи хлопцям спілкуватись з дівчатами, а дівчатам — з хлопцями, - пояснив фахівець.

В 5-7 років у дівчат з'являється бажання носити прикраси. Це також пов'язане з сексуальною поведінкою. Андролог радить батькам спокійно і доброзичливо сприймати прагнення дівчинки гарно виглядати, якщо це "має свою міру". В цьому віці дівчата також починають соромитись. На думку фахівця, саме ця риса пізніше починає привертати до них увагу хлопчиків. Граючись "в лікаря і пацієнта", діти більше дізнаються про тіло одне одного. А граючи в "доньки-матері", вчаться формувати стосунки з оточуючими, підсвідомо і поки не осмислюючи, пробують себе в ролі матері.

"У 4-5 класі хлопчик проявляє свою любов дуже оригінально — бере папку з паперами і щосили б'є нею дівчинку по голові. Але це ніщо інше, як примітивний прояв інтересу до протилежної статі. Коли він розуміє, що у відповідь нічого хорошого не отримає, то з часом змінює сценарій. Його "секс" вже існує, але не передбачає "кульмінації", бо діти ще не розвинулись фізично".

10-12-річні мають здебільшого платонічне кохання. Переосмисливши те, що увагу дівчинки ударами по голові не здобудеш, хлопці починають поводитись більш стримано. Без платонічної платформи не буде гармонії у відносинах в майбутньому, застерігає лікар.

"У школі діти дають один одному списувати або допомагають із домашніми завданнями. Ходять разом у кіно. Або часто їм достатньо бачити "об'єкт кохання" на відстані, час від часу зустрічати на вулиці.

Зараз ви читаєте новину «"Діти проявляють сексуальність у 5 років", - андролог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути