Ексклюзиви
четвер, 19 січня 2017 10:43

"Дідусь взяв куртку Adidas і розплакався" - в банк одягу щодня приходять 150 нужденних

150 людей щодня приходять у столичний банк одягу для нужденних. Тут вони можуть безкоштовно взяти одяг, взуття чи техніку.

Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів Андрій Курамшин з громадянської організації "Шевченківський рух". Він один із ініціаторів відкриття банку одягу.

"Одяг для нужденних почали збирати наприкінці грудня. Кияни одразу відгукнулися. За тиждень мали цілий гараж речей. У перший день роботи вдягнули з півсотні людей. Після того, як нас показали у новинах, відбою немає. Щодня маємо не менш як 150 відвідувачів", - сказав він.

Автор: Тарас Подолян
 

"Речі для нужденних люди приносять постійно. Якось один чоловік заніс 2 здоровенні валізи з одягом. Сказав: "Шеф попросив вам завести". Інший привіз зо 20 пакетів. Пояснив: дружина зробила у шафі ревізію. Старі, поношені речі майже не приносять. Несуть багато нових речей. Одна жінка принесла пухову куртку Adidas з цінником. Пояснила: купила чоловікові, але вона не підійшла. Ту куртку взяв собі один дідусь. Аж розплакався, коли приміряв. Казав: "Ніколи в житті таких дорогих речей на себе не одягав", - додав Андрій Курамшин.

Автор: Тарас Подолян
 

Банк одягу розташований на вул. Берлінського, 9 неподалік станції метро Дорогожичі. Займає невелике приміщення, яке орендують у науково-педагогічній бібліотеці ім. Сухомлинського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 речей за місяць або 5 за раз - почали роздавати безкоштовний одяг

"У банк одягу одночасно можуть заходити не більше 10 людей, в одні руки даємо не більше 5 речей. Спочатку таких правил не було. У приміщення набивалося стільки людей, що й розвернутися не було де. Часто виходили з кількома пакетами одягу. Якось одна жіночка набрала 4 сумки. Наступного дня бачили її на Куренівському ринку. Продавала ті речі, які у нас взяла. Ввели обмеження, щоб уникнути подібних ситуацій", - сказав Андрій Курамшин.

Зараз ви читаєте новину «"Дідусь взяв куртку Adidas і розплакався" - в банк одягу щодня приходять 150 нужденних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути