неділя, 24 травня 2015 20:52

Десантники армії США зіграли в американський футбол з львівськими "Левами"
16

Фото: Ярослав Тимчишин

24 травня, на львівському стадіоні "Юність" вперше в історії України пройшов товариський матч з американського футболу між десантниками армії США та львівською командою "Леви". Військові США, що проводять спільні навчання з підрозділами Нацгвардії України на Яворівському полігоні урізноманітнили казармене життя національною грою – американським футболом. Команду сформували з десантників 173-ї повітряно - десантної бригади армії США "Небесні солдати", та викликали на товариський двобій легіонерів ФАФУ львівських "Левів".

Першими на поле вийшли гості. Обидві команди виконали гімни своїх країн. Під час звучання українського - американські військові тримали руку на серці.

Товариський матч пройшов в форматі безконтактної версії американського футболу – флаг - футболу. Цей спосіб передбачає більше передач м'яча, а отже менше травм, при цьому спортсмени не використовують захисного одягу.

Президент національної федерації американського футболу України Павло Тесленко розповів: "Сьогодні ми граємо у флаг - футбол – це не повна екіпіровка, на кожному спортсменові буде прапорець і не буде повного контакту. Тобто, коли зривається прапорець, спортсмен зупиняється".

"Ця гра має покласти початок нових відносин між Україною та США в області американського футболу. Ми вдячні за сприяння в організації цього матчу та можливість зіграти з нацією, яка виросла на американському футболі. Наша федерація також планує найближчим часом провести матч з американцями саме з американського футболу", - додавав Павло Тесленко

"Ми радо підтримуємо спортивні промоційні заходи у нашому місті. Всі правила збережені, окрім того, що спортсмени не будуть вступати в жорсткий контакт. Впевнений, що львів'яни і гості міста отримають задоволення від показового матчу з безконтактної версії американського футболу", зазначив Петро Гошовський, в.о. начальника управління молоді, сім'ї та спорту ЛМР.

Після закінчення матчу спортсмени вирішили домовитися про наступну гру, цього разу вже у версії повного контактну.

Зараз ви читаєте новину «Десантники армії США зіграли в американський футбол з львівськими "Левами"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути