понеділок, 28 березня 2016 16:28

Державні компанії України продовжують працювати з Росією всупереч санкціям та національним інтересам – Москаленко

Державні компанії України продовжують працювати з Росією всупереч санкціям та національним інтересам – Москаленко

Під час обговорення на Погоджувальній раді питання відставки уряду, голова депутатської групи "Воля народу" Ярослав Москаленко навів яскраві приклади недолугості нинішніх урядових реформ.

"Зокрема, ситуація навколо Харківського підшипникового заводу. Маючи сучасне та високоточне виробництво, вітчизняне підприємство не отримує жодних замовлень від держави. Натомість ПАТ "Укрзалізниця" замовляє підшипники у російських заводів в Самарі, Саратові та Степногорську. Більше того, російську продукцію замовляють локомотивні заводи зі Львова, Запоріжжя, Дніпропетровська та Івано-Франківська", - підкреслив народний депутат.

Ярослав Москаленко також нагадав, що місяць тому він оприлюднив дані щодо мільйонної заробітної плати керівника державного підприємства "Укргазвидобування". " Ми всі з вами сказали: "це неприпустимо і це треба виправити". Хто виправив? Він її продовжує отримувати. А ми з інтернет-видань дізнаємось, що в них крім цього серед керівного складу працюють росіяни і підписані контракти з російськими компаніями", – наголосив він.

На переконання Ярослава Москаленка, якщо Україна не припинить ганебну практику співпраці з російськими компаніями всупереч національним інтересам, Європа теж нас не підтримуватиме. "Або спільно беремося за роботу і реформуємо країну, або завтра країна втрачає підтримку Заходу і надію на майбутнє", – застеріг він.

На сьогодні більш важливою є програма майбутнього уряду, аніж особистості, які увійдуть до його складу. Ярослав Москаленко також підкреслив, що "Воля народу" не приймає участі в розподілі владних портфелів, але наполягає на політичному компромісі.

"Жоден реформатор в Україні – ані український , ані західний – не буде мати успіху, якщо не матиме єдиної політичної підтримки, яка формується тільки навколо спільного плану дій, – підкреслив він. – Усі ми знаємо, що ЗМІ на 99% знаходяться у сфері впливу фінансово-промислових груп. Крім цього, політики-популісти у гонитві за рейтингами "розіб'ють" будь-які непопулярні дії уряду. Тому всі, кому небайдужа сьогодні Україна, повинні власні амбіції, бізнесові, політичні відкинути у сторону і об'єднатися навколо процесу реформ".

Зараз ви читаєте новину «Державні компанії України продовжують працювати з Росією всупереч санкціям та національним інтересам – Москаленко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути