неділя, 14 лютого 2016 08:00

День закоханих на Майдані й інтерв'ю Януковича (14 лютого)
5

14 лютого 2014 року Голосіївський райсуд Києва ухвалив рішення звільнити з-під варти останнього з 234-х активістів, офіційно затриманих під час акцій протесту.

У зв'язку з цим майданівці оголосили про часткове звільнення вулиці Грушевського.

"Сьогодні був звільнений останній з активістів Дмитро Полтавець, тому, з огляду на виконання владою вимог Майдану щодо звільнення заручників, Рада ВО "Майдан" вважає за можливе виконати вимоги закону.

Ми відновлюємо рух по вулиці Грушевського частково", - заявили активісти.

Із таким рішенням були згодні не всі. Близько 18-ої години на Грушевського знову загорілися покришки. Сюди почали підтягуватися мітингувальники.

 

Вдень 14 лютого загони Самооборони пікетували Генпрокуратуру із вимогою закрити всі кримінальні справи проти активістів.

 

Як заявив комендант Майдану і нардеп Андрій Парубій, останніми днями була відкрита низка кримінальних справ проти самооборонівців із формулюванням "незаконне військове формування".

До Дня закоханих у мережі з'явилися "революційні валентинки".

 

Окрім того, дівчата розносили листівочки та печиво бійцям Самооборони Майдану.

 

Хлопцям також вручали лотерейні номери. Переможець отримав приз - романтичну вечерю зі своєю коханою в ресторані.

 

14 лютого глава Української православної церкви Київського патріархату Філарет, Української греко-католицької церкви Святослав та Всеукраїнського союзу церков християн віри євангельської-п'ятидесятників Михайло Паночко закликали владу закрити всі кримінальні провадження проти протестувальників, а майданівців - добровільно звільнити адміністративні будівлі і розблокувати вулицю Грушевського.

Окрім того, представники духовенства наголосили на необхідності владі, опозиції та мітингувальників якомога швидше узгодити модель врегулювання кризи

"Треба пам'ятати, що високі цілі, якою є незалежність української держави, її воля, цілісність, загальне благо народу і захист його свобод, треба досягати гідними засобами", - відзначили глави церков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загальнонаціональний страйк і пікет Нацради телерадіомовлення (13 лютого)

14 лютого Віктор Янукович дав інтерв'ю, у якому натякнув, що у влади є достатньо сили, щоб поставити всіх опонентів "на місце".

"У нас достатньо сили, щоб поставити на місце будь-кого. Але ми не хочемо, щоб при цьому постраждали невинні люди. Тому ми підходимо до цих питань дуже-дуже зважено. Дуже обережно.

Мене штовхали і штовхають до різних способів, як розібратися в цій ситуації. Але я хочу сказати, що не хочу воювати. Я не хочу, щоб будь-які рішення приймались таким радикальним шляхом, і не хочу воювати. Я хочу зберегти державу", - сказав президент.

Зараз ви читаєте новину «День закоханих на Майдані й інтерв'ю Януковича (14 лютого)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути