Ексклюзиви
четвер, 02 квітня 2015 02:22

Чубаров: Окупанти закрили ATR, щоб і далі нищити кримських татар

Чубаров: Окупанти закрили ATR, щоб і далі нищити кримських татар
www.svoboda.org

Керівництво Росії не цікавили технічні та правові аспекти припинення мовлення кримськотатарського каналу ATR, адже рішення було винятково політичним. Про це в ефірі "5 каналу" заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, передає "Укрінформ".

"Це питання не лежить у технічному або формально правовому руслі. Це виключно політичне рішення керівництва Росії для того, щоб розчавити кримськотатарський народ", - сказав Чубаров.

За його словами, для кримських татар ATR був набагато більше, ніж просто інформаційний канал, і його зникнення боляче вдарить по них.

"Для нас телеканал ATR - це не стільки джерело інформації, як дуже ефективний засіб навчання наших дітей рідної мови та збереження і розвитку культури. Закриттям телеканалу російська влада завдала нам болючого удару і зробила це цілеспрямовано для знищення кримських татар", - зазначив голова Меджлісу.

На його думку, для знищення кримських татар окупаційна влада намагається перш за все бити по їх інституціях.

"Меджліс, духовне управління мусульман... Телеканал ATR теж був інституцією кримських татар, оскільки народ, який перебував майже півстоліття у вигнанні, втратив майже все: дуже сильною була асимільованість, у нас не було шкіл, підручників, ЗМІ. І, повертаючись на батьківщину, ми намагалися знайти найефективніші форми відродження на всіх напрямках", - наголосив Чубаров.

Нагадаємо, єдиний у світі кримськотатарський телеканал ATR опівночі 1 квітня припинив мовлення через відмову в реєстрації в Роскомнагляді.

Зараз ви читаєте новину «Чубаров: Окупанти закрили ATR, щоб і далі нищити кримських татар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути