вівторок, 16 вересня 2014 17:11

Чубаров каже, що у Криму посилюються репресії проти кримських татар

Чубаров каже, що у Криму посилюються репресії проти кримських татар
Фото: zn.ua

Після незаконних місцевих виборів у Криму російські правоохоронці посилили репресії проти кримських татар і всіх волелюбних людей.

Про це говорить голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

"Над кримськими татарами й усіма волелюбними людьми в Криму нависла реальна загроза. Про форми реакції міжнародного співтовариства у зв'язку з ескалацією насильства в Криму говоритимемо на зустрічі з послами низки країн, які в найближчі години відбудуться в Києві", – пише він у Фейсбуці.

Чубаров нагадав, що вранці у вівторок у селищі Молодіжне під Сімферополі у квартиру члена Меджлісу кримськотатарського народу Ескендера Барієва увірвалися співробітники ФСБ у супроводі озброєних автоматників у балаклавах, перекинули всі речі в будинку і забрали з собою ноутбук та системний блок від стаціонарного комп'ютера.

Чубаров каже, що такий обшук уранці у вівторок правоохоронці також провели і в будинку голови Білогірського регіонального меджлісу Мустафи Асаби. Під час обшуку з будинку вилучили книги на перевірку їхнього змісту.

Трохи пізніше озброєні люди в масках оточили будівлю Меджлісу кримськотатарського народу у Сімферополі. "Незабаром всередину будівлі увійшли представники ФСБ, обшукали приміщення редакції газети "Авдет", потім піднялися в робочі кабінети, зокрема і голови Меджлісу, де зараз тривають обшуки. У будівлі Меджлісу, оточеній озброєними солдатами і поліцейськими, зібралися журналісти та представники громадськості", – додав голова Меджлісу.
За його словами, окупанти поводяться по-хамськи, вимагають розійтися, погрожують адміністративними покараннями.
 

Зараз ви читаєте новину «Чубаров каже, що у Криму посилюються репресії проти кримських татар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути