Ексклюзиви
четвер, 05 січня 2017 11:03

Через рак у Вікторії Ткаченко відмовляють нирки - потрібні 120 тис. грн

Автор: соціальні мережі
 
2012 року 36-річній Вікторії Ткаченко поставили діагноз "рак шийки матки". Після трьох місяців променевої і хіміотерапії настала ремісія. За 1,5 року відбувся рецидив. Хвороба дала ускладнення на органи малого тазу. Лікарі радять зробити операцію. Орієнтовно вона коштуватиме 120 тис. грн.

"Останні кілька днів постійно лежу. Встаю, щоб тільки поїсти і на 5-10 хвилин вийти на двір", - розповідає киянка Вікторія Ткаченко. Вона викладає диригування і хоровий клас у Київському національному університеті культури і мистецтв. Її студенти нещодавно виклали у Facebook оголошення про збір коштів на лікування. Батьків Вікторії немає в живих.

"2015-го закінчила 10 курсів хіміотерапії. Пройшла їх за 8 місяців. Після цього лікар сказав: "Пора робити паузу". За час лікування я схудла на 5 розмірів. Висипалися вії і брови. У мене може бути ракова спадковість. 2000-го померла мама від раку жовчного міхура. Згоріла за 9 місяців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Атовець просить допомогти хворому на рак сину

Внаслідок пухлинних і фіброзних змін у малому тазі у мене почали затягуватися сечовивідні шляхи. Зараз із кожної нирки назовні виведені трубки - нефростоми. Через ускладнення почала накопичуватися рідина у сечовому міхурі. Нормально помочитися не могла. 1,5 року тому мені поставили уретральний катетер. Тільки недавно його зняли, бо став неефективний.

Лікар сказав, що всі протокольні способи лікування я вичерпала. Залишився варіант складної операції - передньої екзентерації. Суть її в тому, що видаляють всі органи з малого тазу. Додаткова складність - те, що в мене була променева терапія. Є рубцювання", - сказала жінка. Операцію мають зробити в Національному інституті раку. Поки що родичі і колеги Вікторії збирають кошти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На пересадку нирки Маргариті Сапсай треба близько 200 тис. грн.

"Гроші мають піти на закордонні нитки, спеціальні пристосування. Нефростоми, які у мене стоять, мають зняти. Сечоводи виведуть на шкіру. Будуть свої нюанси, але для нирок це буде краще. В них не буде чужорідного тіла. Зараз постійно вживаю ліки від запалення нирок. Скоро не буде антибіотиків, до яких матиму чутливість", - коментує Вікторія.

Номер картки Приватбанку для допомоги: 5168 7572 5556 9206.

Отримувач: Ткаченко Вікторія Володимирівна.

9 січня для допомоги Вікторії Ткаченко відбудеться доброчинний концерт-вертеп "Українське Різдво" у Caribbean Club Concert Hall. Зібрані кошти передадуть на її лікування. На гостей чекають велика музична програма, майстер-класи, колядки та щедрівки, запальні народні танці, ігри для дітей і дорослих.

Більше про концерт і придбання квитків читайте на сайті.

 

Сохранить

Зараз ви читаєте новину «Через рак у Вікторії Ткаченко відмовляють нирки - потрібні 120 тис. грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути