пʼятниця, 31 липня 2015 11:10

Чалий розповів, що Україні потрібно від США, крім летальної зброї

Чалий розповів, що Україні потрібно від США, крім летальної зброї

Україна потребує від Сполучених Штатів надання не лише летальної зброї, а й інших засобів оборони і контролю припинення вогню.

Про це в інтерв'ю Укрінформу заявив новопризначений посол України в США Валерій Чалий.

"Я не впевнений, що потреба в летальній зброї - це лише один акцент, на якому ми мусимо завжди наголошувати. Зберегти більше життів допомагають і нові засоби захищеного зв'язку, і медичні шпиталі нового типу. Незайвою є і сотня Humvee, які нещодавно були доставлені в Україну", - сказав дипломат.

За його словами, Україні також потрібні високотехнологічні системи, наприклад контрбатарейні радари. "Це засоби оборони та водночас уникнення великої кількості жертв. Більше того, в умовах реалізації мирного плану - це ще засоби контролю припинення вогню", - зазначив Чалий.

Не менш важливими є і програми навчання, які з осені крім Національної гвардії України будуть поширені ще на ЗСУ. "Я особисто був на полігоні у Яворові, бачив ці програми у дії - це дуже цінна річ, яка забезпечує нові механізми для України та посилює наші оборонні можливості", - додав посол.

Чалий нагадав, що свою позицію він неодноразово озвучував і бачить, що вона знаходить підтримку: "Саме сильна Україна з потужними оборонними можливостями, міцною армією не дасть приводу для подальшої агресії. Слабка Україна може стати провокативним фактором для тих, хто порушив наш суверенітет і територіальну цілісність".

За його словами, на виконання зазначених програм США вже виділили 244 млн дол. Крім того, плани оборонного бюджету на 2016 рік, які зараз розглядаються в Конгресі й будуть розглядатися в Білому домі, - це ті можливості, які реально впливають на обороноздатність України.

Зараз ви читаєте новину «Чалий розповів, що Україні потрібно від США, крім летальної зброї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути