понеділок, 19 листопада 2012 11:18

Будівництво на Поштовій площі руйнує фунікулер та метро

Будівництво на Поштовій площі руйнує фунікулер та метро
Фото: tsn.ua

На схилі під Володимирським узвозом виявлено зсув. Експерти переконані в тому, що зсув був викликаний будівельними роботами на Поштовій площі.

Про це пише у своєму блозі опозиційний депутат Олександр Бригинець.

За словами Бригинця, це серйозна проблема, яка може понести за собою катастрофічні наслідки, особливо враховуючи його місцерозташування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Є три варіанти реконструкції Поштової площі

"Цей зсув попереджає про можливі процесах сповзання грунтів по всьому схилу, які активізувалися в зв'язку з будівництвом. Навколо знаходиться безліч історичних будівель (Поштовий будиночок, Церква Різдва Христового), об'єкти транспортної інфраструктури (фунікулер, станція метро, ??автобусна зупинка) і готелі . Якщо зсув їх пошкодить, то відповідні руйнування можуть призвести до людських жертв ", - підкреслює депутат.

На думку експертів, через забивання паль на Поштовій площі було перекрито рух водостоків, які виводили воду зі схилів у Дніпро. Накопичення зайвої води призвело до сповзання грунту і підтоплення станції метро "Поштова площа".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві тріщить музей через будівництво розв'язки на Поштовій площі

Бригинець звертає увагу на те, що це тільки початок процесів і при опадах вони можуть істотно посилитися.

"Я публічно звернувся до голови КМДА Попова з вимогою ще раз повернутися до розгляду запропонованих проектів реконструкції Поштової площі та звернути увагу на альтернативні пропозиції щодо облаштування транспортної розв'язки, адже вони не передбачають таких істотних руйнувань і фінансування, як той проект, який реалізується, - зазначає Бригинець. - Розумію, що лобісти, які "протягують" цей проект, тиснуть на Попова. Але, сподіваюся, що він, як людина, яка вже має почувати себе киянином, зробить хоч щось для порятунку площі від руйнування, збереження її унікальних пам'ятників, інакше не уникнути катастрофи ".

Зараз ви читаєте новину «Будівництво на Поштовій площі руйнує фунікулер та метро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути